Élet-Stílus

Horogkereszt alakú házra bukkantak

Az angol kisvároska lakói nagyon meglepődtek, amikor rákerestek lakóhelyükre és az egyik kereszteződésben felfedezték a náci jelképet.

Az angliai Devizes városka lakói semmiről nem tehetnek, csak kicsit furcsán építették fel az egyik lakóházat, így az kísértetiesen hasonlít a náci horogkeresztre.

Az épület az 1960-as években készült valamikor, de csak az online térképek megjelenésével lehetett észrevenni a szerencsétlen hasonlóságot. „Fogalmunk sem volt arról, hogy bármiféle hasonlóság előfordulhat itt, de semmit nem tudunk kezdeni sajnos ezzel a helyzettel” – panaszolta az egyik helyi férfi.

Kép: Google Maps

A város polgármestere ehhez csak annyit tett hozzá, nem tudják, hogy ki tervezte és építette a lakóházat, de ennél többet ő nem is akar foglalkozni az üggyel.

UPDATE

Kiderült, hogy Magyarországon is található egy hasonló alakú épület, méghozzá Budapesten, a XV. kerületi Erdőkerülő utcában. A dolog érdekessége, hogy a ház egy idősek otthonaként funkcionál.

Kép: Google Maps

A természet vagy a véletlen néha tud furcsaságokat produkálni

Írtunk már olyan cicáról is, aki nagyon hasonlít valakire, de nemrég kivontak egy Hitlerre hasonlító teáskannát is a forgalomból és akkor a falra ragasztható Hitlert áruló magyar webáruházról még nem is beszéltünk.

Lófejű kísérő, legóautó-megálló

Nemcsak az épületek kapcsán tréfálhatja meg a műholdas fotózás a közönséget, hanem egyéb területeken is: így találtak már szivárványosan felbomló repülőt, lófejű partnert vagy kihalt legóautó-megállót is. Meg még sok minden mást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik