Élet-Stílus

Felragasztható Hitlert árult egy magyar webáruház

A falak egyhangúságának megtöréséhez kiváló ötlet lehet egy olyan matrica felragasztása, ahol egy híres történelmi személyiség köszön vissza ránk. De Hitler felragasztása mintha túlzás lenne. Cikkünk megjelenése után erre alighanem a kereskedő is rájött.

„Adolf Hitler arcképével kiváló történelmi képet lophat be otthonába. Ő volt az a személy, aki elindította a második világháborút. Mivel a történelem és az irodalom egyik legkiemelkedőbb emberéről beszélünk, ajánljuk, hogy olyan színeket használjunk, amelyek sötétebbek. Jó mutat otthoni könyvtárszobában, vagy olyan klubokban, ahol történelmi eseményeket, történelemmel kapcsolatos tevékenységeket folytatnak” – ezzel a rövid ismertetővel próbál meggyőzni egy fali matricákat áruló cég arról, miért is költözzön be otthonunkba Adolf Hitler.

Majd hozzáteszik, hogy „ajándékba nem igazán ajánljuk, mert Hitler neve összefonódott számos negatív gondolattal, értelemmel is”. Milyen figyelmesek.

Nem tudni, hogy mi alapján árazták be a matricákat, mert amíg Hitler 4300 forint, addig például a 007-es ügynök egy ezressel többe kerül, a békés dalai láma pedig 4000 forint.

Azonban nem Hitler az egyetlen diktátor, akit hazavihetünk, a korábbi kubai vezetőről, Fidel Castróról is van matrica, ő a cég szerint nagyon jól mutatna a nappaliban. De Oszáma bin Ladent is megvehetjük, különösen akkor, ha „gyermekeinket érdekli a történelem, szeretik az FBI ügyködéseit tévésorozatokon keresztül megismerni”.

Az iraki diktátorról, Szaddám Husszeinről pedig már tényleg nem tudunk mit mondani.

UPDATE: Cikkünk megjelenése után elűnt a webáruház eladói felületéről a szóban forgó Hitler-matrica. Sőt, a többi diktátort és/vagy tömeggyilkost ábrázoló levonó is már a múlté. (Zárójelben azért megjegyeznénk, hogy a teljesség igénye nélküli felsorolásba nem került be például Ernesto Che Guevara “forradalmár”, akiről a webáruház ékesszólóan csak ennyit ír: erősebb jellemet nem is találhatna valaki példaképnek és ábrája kellő bátorságot ad a hétköznapokhoz. Az “erős jellem” kifejezést persze némileg árnyalja az a történelmi tény, hogy Guevara, kubai ténykedését követően, több ezer ember kivégzéséért és haláláért lett felelős, de volt, hogy hűtlen harcostársát egyszerűen agyonlőtte. Jó ragasztgatást kívánunk! – a szerk.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik