Élet-Stílus

Szuperhőssé varázsoltak egy leukémiás kisfiút

batkid (batkid)
batkid (batkid)

Batman városává, azaz Gotham cityvé alakult San Francisco egyetlen napra egy ötéves leukémiás kisgyermek kedvéért pénteken.

A Make-A-Wish (Kívánj egyet) Alapítvány felhívására több mint 12 ezer önkéntes statiszta jelentkezett, hogy Miles Scott valódi szuperhősnek érezhesse magát. Az eseményről számos amerikai tévécsatorna és internetes lap beszámolt.

A 20 hónapos kora óta beteg kisfiút maga a rendőrkapitány riasztotta, hogy a városnak szüksége van rá. Miles a nap folyamán a felnőtt Batmannal együtt üldözte a bűnt egy Batmobillá alakított fekete Lamborghinivel San Francisco utcáin.

A Batkid – ahogy rajongói elnevezték a gyermeket – megküzdhetett a Denevérember két ősi ellenségével, a Pingvinnel és Rébusszal, akik ellen egyébként a helyi ügyészség és az FBI elfogatóparancsot adott ki. Az esemény alkalmából a helyi napilap „Batkid megmentette San Franciscót” főcímmel jelent meg, az egyik szálloda falára pedig kivetítették a denevérjelet.

Milest, miután megküzdött a gonosz erőkkel, a város kulcsával jutalmazta meg a polgármester, a Twitteren pedig az elnök, Barack Obama is gratulált neki.

A történet legszebb epizódja talán az, hogy a közösségi média erejének köszönhetően San Francisco lakói több ezren vonultak az utcára egy emberként szurkolni a kisfiúnak, ami által egy felejthetetlen napot már biztosan visszakapott a gyermekkorából.

Olvasói sztorik