Élet-Stílus

Kávéval megelőzheti a rákot?

Újabb pozitív eredmények a kávéfogyasztással kapcsolatban

Jó hír a kávéfüggőknek: a Milánói Farmakológiai Kutatóintézet munkatársainak vizsgálata szerint a rendszeres kávéfogyasztás mintegy 40 százalékkal csökkenti a májrák kialakulásának kockázatát. Az amerikai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) statisztikai adatainak alapján a májrák a kilencedik daganatos halálok az Egyesült Államokban, és a harmadik a világon.

Olvasson még többet a kávéjáról!

A leggyakoribb szövettani típus a májsejtes rák (HCC), melynek kockázata férfiakban a nők háromszorosa. A Clinical Gastronenterology and Hepatology című szaklap oldalain nemrégiben megjelent tanulmány szerint a kávéfogyasztás mérsékli a kockázatot. Korábban már bizonyították a kávé jótékony hatását a méhrák és a prosztatarák esetén, de felmerült az is, hogy az élettartamot növeli.

Szeretné tudni, hogy zajlott a kutatás? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik