Élet-Stílus

Mégsem káros a sok kávé

kávé (kávé, )
kávé (kávé, )

Mivel a bolygó lakosságának egy jelentős része mindennap iszik kávét, annak egészségügyi hatásait már régóta vizsgálják.

A kávé fogyasztása egyfajta szertartás, és sokaknak hozzátartozik a napi rutinjához. Azonban a kávé egészségre gyakorolt hatásait illetően igencsak megoszlanak a vélemények. A jelenlegi táplálkozási útmutatók szerint fogyaszthatunk kávét, de csak mértékkel.

Kávéfogyasztás és szívbetegségek

Korábbi kutatások szerint több krónikus betegség így a szívbetegségek kialakulásának hátterében is a túlzott kávéfogyasztás állhat, ezért több vizsgálatot is elvégeztek ebben a témában. A kutatások eredményei viszont bebizonyították, hogy a koffeinfogyasztás nem növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, sem a koleszterinszintet, és szívritmuszavart sem okoz.

Ugyanakkor a nagymértékű kávéfogyasztás összefüggésbe hozható olyan más tényezőkkel, melyek befolyásolják a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, mint például dohányzás, fizikai inaktivitás, alkohol, telített zsírsavak fogyasztása, stresszes életkörülmények.

Ha kíváncsi, van-e a kávéban antioxidáns, és milyen hatással van a terhességre, kattintson ide.

Forrás:

Mégsem káros a kávéfogyasztás? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik