Élet-Stílus

A Szerencsejáték Zrt.-nél a legjobb dolgozni

A munkavállalók körében végzett felmérésben a nagyvállalatok között a Szerencsejáték Zrt., a 250-1000-es létszámú cégeknél az FGSZ Földgázszállító Zrt., az ennél kisebbek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert.

A 13. alkalommal elkészített Aon Hewitt 2013-as Legjobb Munkahely Felmérésben 90 vállalat közel 35 ezer munkatársát, és 400 felső vezetőjét kérdezték meg, a kutatásban minden Magyarországon legalább két éve működő, több mint 50 főt foglalkoztató vállalat részt vehetett.

A legjobb munkahelyek főbb megkülönböztető jegyei: az emberközpontú és üzletileg sikeres vezetés, a vonzó és hiteles vállalati kép, valamint a transzparens és teljesítményarányos elismerés. Az üzleti eredményesség kulcsát jelentő magas elkötelezettség mellett a hiteles és emberközpontú vezetés, a teljesítmény-központúság, a vonzó munkáltatói arculat és a fenntartható fejlődés mutatók, valamint a különböző szervezeti szintek közötti összehangoltság határozzák meg, hogy egy szervezet bekerülhet-e a legjobbak közé – olvasható a közleményben.

Az idei felmérésben részt vevő magyar cégek munkatársainak 41 százaléka nem elkötelezett vállalata felé, azaz a 4 millió hazai foglalkoztatottból több mint másfél millió nem hozza ki magából a maximumot. A legjobb munkahelyeknél ezzel szemben az elkötelezett kollégák aránya 86 százalékos. Ők azok, akik nap mint nap a legtöbbet teszik le az asztalra és elvárásokon felül teljesítenek a munkájukban.

A Legjobb Munkahely Felmérés keretében megkérdezett több mint 400 felső vezető többsége a menedzsment előtt álló legnagyobb kihívásként továbbra is a bizonytalan, változó gazdasági környezetben való sikeres működést, pénzügyi és növekedési célok elérését nevezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik