Élet-Stílus

Önök tudják, milyen színű az orgazmus?

orgazmus (orgazmus, )
orgazmus (orgazmus, )

Kék? Sárga? Bíbor? A szakértők végre megmondják.

Most bizonyára azt gondolják, ki a fenének jut eszébe azt vizsgálgatni, hogy milyen színű az orgazmus. Elmondjuk: német tudósoknak. Egész pontosan a hannoveri orvosi egyetem szakembereinek, akik már évek óta foglalkoznak azzal a kérdéssel, milyen befolyása van a szinesztézia nevű betegségnek a szexuális életre, vagyis hogy pontosak legyünk, az orgazmusra.

Szinesztézia: az a betegség, aminek következtében a beteg felcserélve használja az érzékeit és színeket érez, zenét lát és szavakat szagol. Mivel a szinesztéziás betegek teljesen máshogy tapasztalják a világot, mint a többiek, ezért a kutatókat már évek óta izgatja, vajon egy ilyen betegségben szenvedő páciens, hogyan érzékel egy olyan, egészséges számára is eget rengető érzést, amihez a tapintás, az ízlelés, a hallás és a látás is elengedhetetlen, mint például az orgazmus.


Kép forrása: flickr

 

Még több szex:

Nos, végre kiderült és döbbenet: még a szinesztéziásoknak is csupán egy elenyésző hányada (2 százaléka) lát színeket. Ők viszont tisztán és élénken. Legalábbis erre utalnak azok a beszélgetéses beszámolók, melyben a 19 szinesztéziás páciens elmondta, mit tapasztaltak szex különféle fázisai közben.

Így például a ráhangolódás fázisát narancssárgának írták le, míg az orgazmust (illetve az orgazmusközeli állapotot) bíbornak, esetleg lilának. A szexuális aktus utáni meghitt hangulatot pedig rózsaszínnek és sárgának.

A német kutatók egyébként elmondták azt is, hogy egy ilyen intenzív, több érzékre ható élmény az egészségesekben is kiválthat színlátáshoz hasonló érzést, de ez semmiképpen nem olyan intenzív, mint a szinesztéziásoknál.

Önökkel előfordult már, hogy színeket láttak szex közben? Írják meg kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik