Élet-Stílus

A szex a hosszú élet titka

szex(960x640)(1).jpg (szex, )
szex(960x640)(1).jpg (szex, )

Íme öt ok, ami arra utal, hogy a lepedőakrobatika még a pálinkánál is jobb.

Bizonyára önök is emlékeznek még arra a román asszonyságra, Rusalinára, aki augusztus végén töltötte be 104. életévét. Az idős nő, akiről itt írtunk bővebben, és aki ennyi idősen is csak a szemére panaszkodik, állítja, a hosszú élet titka a kemény munka és a rendszeres pálinka.

Nos, bár eszünkben sincs megkérdőjelezni Rusalina igazát, a magunk részéről találtunk öt érvet, ami arra utal, hogy a szex éppúgy lehet a hosszú élet titka, mint a pálinka. Íme:


A testnek is jót tesz, nem csak a léleknek
Forrás: Northfoto

1. Szex vs. stressz

Azoknak, akik rendszeresen élnek nemi életet, stresszes helyzetekben nem szalad olyan magasra a vérnyomása.

2. Szex vs. immunrendszer

Heti 1-2 összebújás ajánlott már csak a szervezetünk védekezőképessége miatt is: a rendszeres szex növeli az antitest (immunoglobulin) szintet, ami jó szolgálatot tehet például az őszi náthaszezonban is.

3. Szex vs. szív

Bármilyen hihetetlen, ez a bizonyos heti két szex még a szívnek is jó: felére csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

4. Szex vs. fájdalom

Arról már számtalan tanulmány született, hogy a szex jó fejfájásra. De nem csak arra. Dr. George E. Erlich, artritisz specialista állítja, a betegeinek 70 százaléka fájdalomcsökkenésről számol be egy-egy szexuális aktus után. És, ha mindez nem lenne elég: a kielégítő szex csökkenti a gyulladásokat is.

5. Szex vs. alvás

Nem csak gyulladásokra és különféle fájdalmakra, de alvászavarokra is pozitívan hat a lepedőakrobatika. Az aktus során felszabaduló boldogsághormon segít ellazulni, így gyorsabban álomba szenderülni is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik