Élet-Stílus

Így néz ki mikroszkóp alatt a csirkefalat

Azt már tudjuk, hogy nem színhús, de akkor micsoda?

Bizonyára önök is emlékeznek még arra a néhány héttel ezelőtti cikkünkre, amiben arról írtunk, hogyan rántották le a leplet mississippii kutatók a csirkefalatok sötét titkáról. Ahogy a Reutersnek elmondták, az általuk vizsgált kétféle cégtől származó csirkefalatok legjobb esetben is csupán 50%-ban tartalmaztak valódi színhúst.

A vizsgált mintákban emellett találtak még darált csontokat, belsőségeket, bőrt és sok más olyan csirketartozékot, amit nem feltétlenül ennénk meg jó étvággyal. A kutatók akkor a hírcsatornának hozzátették, mivel vizsgálatukat mindössze két étterem csirkefalatkáin végezték el, így nem céljuk az egész táplálékcsoport megbélyegzése. Ők pusztán arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a finom ételek is lehetnek egészségteleneknek.

Nos, ezután most a Gizmodo nevű amerikai szájt most egy olyan képet tett közzé, melyen egy csirkefalatka látszik mikroszkóp alatt. Az egyenként 56 százalék zsírt, 25 százalék szénhidrátot és 19 százalékot tartalmazó falatkában jól láthatóan jelölték a csont- (bone) és izomdarabokat (muscle), a zsírt (fat), a vérereket (bloodvessels) és az egyéb szervekből származó szöveteket. Íme:


Kép forrása: Gizmodo

Nyami. És, ha mindez még nem lenne elég, az Early Onset of Night című blogon találtunk egy meglehetősen gusztustalan képet arról is, végül miből sütik ki a fincsi csirkefalatkákat.


Kép forrása: Early Onset of Night

Ahogy a blog szerzőjétől megtudjuk, a bizarr-rózsaszín massza úgy készül, hogy először a komplett, megkopasztott csirkét ledarálják és átpasszírozzák, míg ilyen színű és állagú nem lesz. Ezután, mivel az alapanyag még hemzseg a baktériumoktól, a fertőtlenítés kedvéért ammóniában áztatják egy ideig. A furcsa szagát mesterséges aromákkal, a furcsa színét pedig mesterséges színezékkel tüntetik el. Állítólag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik