Élet-Stílus

Hamburgból Vegaburg?

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2013. 10. 18. 12:14

Komolyan átkeresztelnék a várost az állatvédők.

Korábban a témában:

Vegaburg. Ha minden úgy történne, ahogy a radikális, olykor bizarr elképzeléseivel, vagy enyhe túlzásaival a címlapokra kerülő PETA (People for the Ethical Treatment of Animals, Emberek az Állatokkal szembeni Etikus Bánásmódért) aktivistái elképzelik, így hívnák Hamburg városát a jövőben.

„Az ajánlatuk annyira komoly, mint egy szívroham” – mondta a Times of India amerikai kiadásának, a szervezet szóvivője arról a levélről, melyet a New York államban fekvő városka, Hamburg vezetőinek írtak. A levélben kifejtik, hogy szerintük nem szerencsés, ha a város nevéhez egy egészségtelen étel, és számtalan ártatlanul meggyilkolt marha képe társul ezért hajlandók tizenötezer dollárral (valamivel több, mint hárommillió forint) hozzájárulni az iskolai étkeztetés megreformálásához, ha várost átkeresztelik Hamburgról, Vegaburgra.

A hamburgiak nem igazán ájultak el a nagylelkű ajánlattól, s azt üzenték a PETA-nak, hogy köszönik, de a maguk részéről büszkék a városukra és hagyományaikra. A helyi legendárium szerint, az 1812-ben alapított városka az igazi otthona és névadója az amerikai nemzeti eledelnek, a hamburgernek, melynek tiszteletére minden évben hatalmas fesztivált rendeznek.

Arról, hogy a PETA-nak eszébe jutott-e egy hasonló ajánlattal megkeresni a németországi Hamburg vezetőit, egyelőre nincs információ.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.