Élet-Stílus

Betiltotta az iskola a fogócskát, mert veszélyes

Az igazgató szerint túlságosan nagy a veszélye a sérüléseknek, ezért betiltotta az egyik legősibb gyerekjátékot.

Több agyrázkódás, egy eltört csukló és egyéb kisebb sérülések után döntött úgy az amerikai New Hampshire államban található általános iskola igazgatója, hogy megtiltja a diákjainak, hogy a szünetekben fogócskát játszanak – jelentette a Nashua Telegraph és a WMURTV. Patricia Beaulieu igazgatónő erről az iskola weboldalán és Facebook-oldalán tájékoztatta a szülőket, akik közül többen „nevetségesnek” nevezték a döntést.

„Ez az egyik legrégebbi gyerekjáték az egész világon, egyszerűen nevetséges a betiltása” – jelentette ki egy apa, akinek fia negyedik osztályos az érintett iskolában. Hasonlóan nyilatkoztak a WMUR-TV által megkérdezett anyukák is, szintén „nevetségesnek” és “túlzásnak” nevezve a döntést, felvetve, hogy mostanában túlságosan is védik, még a széltől is óvják a gyermekeket. „Burokban kéne bevinni a gyerekeket az iskolába?” – tette fel a kérdése egy anyuka.

Az igazgató elmondása szerint a fogócskázással az a baj, hogy néhány gyerek túlságosan „agresszív” és időként fellökik a másikat, és arra is hivatkozott, hogy az Egyesült Államok több iskolájában is tiltva van a szünetek alatti fogócskázás. Ugyanakkor egy szülő kijelentette: nincsen egyetlen olyan gyerekjáték sem, ahol nincsen meg a sérülés veszélye.

Ezt a kijelentést erősíti egy Long Islandi általános iskola, amely egy héttel korábban azzal került be a hírekbe, hogy betiltotta a labdás játékokat a szünetekben, szintén a sérülések veszélye miatt.

Önök mit gondolnak? Jól teszik az iskolák, amikor betiltják a sérülésveszélyre hivatkozva a gyerekjátékokat, vagy túlzásba esnek az ilyen szabályokkal? Írják meg a kommentekben!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik