Közélet

Kitiltották az iskolából, mert rabló-pandúrt játszott

Komoly büntetést kapott a nyolcéves fiú, mert pisztolyt imitált kezével a szünetben.

Az egyik legkomolyabb iskolai büntetést: felfüggesztést kapott egy nyolcéves floridai fiú, mert miközben társaival rabló-pandúrt játszottak szünetben, a kezével egy pisztolyt imitált – írja a The Independent.

A fiú édesanyja, Bonnie Bennet a WFTV nevű helyi televízió csatornának adott interjújában azt mondta aggódik, hogy fiát ezentúl erőszakosnak bélyegzik majd, hiszen a büntetésről minden későbbi iskolája értesülni fog majd a kartonjából. „Nem volt semmi a kezében, és nem használt durva szavakat, és egyáltalán nem csinált semmi erőszakosat. Csak pisztolyt imitált az ujjaival és kiadott hozzá egy hangot, mindössze ennyi történt!” – tette hozzá felháborodva.

A floridai „Harmónia Közösségi Iskola” azért volt szigorú, mert úgy vélték, a gyermek gesztusa túlzottan erőszakos volt. A vezetőség azt ugyan elutasította, hogy a konkrét esethez megjegyzést fűzzön, általánosságban annyit mondtak, hogy az iskola etikai kódexe kifejezetten tiltja, hogy a diákok láthatatlan fegyverekkel játszanak.

Az édesanya erre reagálva annyit mondott: „Akkor is értelmesebb lett volna, ha mondjuk fogalmazást íratnak a fiammal az esetről.”

Az Európában megszokottnál a fegyvertartást sokkal lazábban szabályozó Egyesült Államok egyre több iskolájában tiltják a játék-, vagy képzeletbeli fegyverek „használatát” az utóbbi időben. Legutóbb néhány hete tiltottak el két virginiai középiskolás fiút a tanév hátralévő részére, mert a házuk udvarán airsoft fegyverekkel játszottak, amíg az iskolabuszra vártak. Egy marylandi kisdiáknak pedig márciusban tiltották meg, hogy néhány napig iskolába járjon, mert unalmában pisztoly formájúra rágcsálta a süteményét. A Hír24 sem először számol be hasonló esetről: januárban írtuk meg, hogy egy hatéves fiút azért büntettek meg, mert az ujjaival formált pisztollyal fenyegette meg diáktárását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik