Élet-Stílus

Patkány-szépségversenyt rendeztek Ukrajnában

patkány (patkány, )
patkány (patkány, )

A donyecki Blöki lett az idén megrendezett odesszai patkány-szépségverseny győztese, amelyre összesen 50 rágcsáló nevezését fogadták el.

A nem mindennapi versengés győztesének jutalma a legszebb patkánynak kijáró Odessza-kupa volt, amelyet mindenféle nyalánksággal töltöttek meg a rendezők, mi pocokszem-szájnak ingere. A jelentkezőknek a versenyt megelőzően komoly válogatón kellett átesniük, mely során a szigorú zsűri a külcsín mellett a belbecs, azaz az ügyesség és a találékonyság is sokat nyomott a latban.

A nevezetteknek a kupáért vívott versengés során számos feladatot kellett megoldaniuk. Számolták például, hogy egy perc alatt „ki” képes több tárgyat megszagolni, melyik versenyző ér leghamarabb az akadálypálya végére, illetve melyik patkány mennyire szófogadó. Külön versenyszámban bírálták el a gazdik alkalmasságát is azzal, hogy bekötött szemmel, kellett megtalálnia mindenkinek a saját házikedvencét.

A jelképes korona végül is a Donyeckből érkezett, Tuzik (magyarul talán a Blöki a legjobb megfelelője) névre hallgató patkányhölgyet illette. Gazdája elmondta, hogy odahaza két macskával és nyolc díszpatkánnyal osztozik a lakáson. Az utóbbiak kedvenc szórakozása, hogy tömegesen kergetik meg a cirmosokat, melyek rémült nyávogással menekülnek a csattogó fogak elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik