Élet-Stílus

Minket ajánl a The Washington Post

Kicsit zűrösen indult a lap újságírójának budapesti útja, de végül kellemes emlékekkel távozott a magyar fővárosból.

A romkocsmák a bár jellegzetesen magyar fajtái, amelyek alig több mint egy évtizede kezdtek megnyílni az elhagyatott épületekben vagy otthonokban” – írta a The Washington Post vasárnapi utazási mellékletében megjelent budapesti úti beszámolójában Kate Silver.

A lap hétvégi számában a magyar fővárosra, mint Európa új italozó központjára hívja fel a figyelmet. A szerző a Keleti pályaudvaron történt nehézkes indulása után – ahol nem talált sem bank-automatát, sem térképárust, de még működő telefont sem – elismeréssel írt egyebek mellett a Szimpla Kertről, a Széchenyi fürdőről, a Terror Házáról, a Kispiac Bisztróról, a Robinson étteremről a Gelarto Rosáról és a Cat Caféról.

Pár hónapja egy Budapesten élő amerikai fiatal forgatott kisfilmet arról, hogy miért gondolja úgy, hogy ez az egyik legjobb város, ahol valaha élt.

Persze nem mindenki távozott elégedetten Budapestről, egy szintén amerikai turista minősíthetetlen stílusban gyalázta a magyarokat balul sikerült itt-tartózkodása után egy hátizsákos turistáknak szóló oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik