Élet-Stílus

Magyarország Európa Mexikója

túrista (túrista)
túrista (túrista)

Állítja egy amerikai fiú egy hátizsákos turistáknak szóló oldalon. Akadt, aki vitába szállt vele.

Barátságtalan, papucsos emberek, rohadó házak, lehúzás – Magyarország Európa Mexikója – fejti ki egyáltalán nem hízelgő véleményét rólunk egy amerikai turista – derül ki a Turizmus Online cikkéből.

A nem túl kellemes élményeiről Bad times in Budapest – Hungary Travel Story címmel beszámolót közlő amerikai turista négy napot volt Budapesten. Vérlázító kirohanásokkal tarkítva meséli el, hogy egy este három másik amerikaival (akiket a magyar fővárosban ismert meg) indult felfedezni az éjszakai életet. Egy szabadtéri szórakozóhelyről két fiatal lány egy sztriptízbárba csábította őket, ahol összetűzésbe kerültek a biztonsági őrökkel. Természetesen a számlán szereplő csillagászati összeg volt a konfliktus tárgya: 215 ezer forintot kellett volna kifizetniük. Részletes számlát nem kaptak, rendőrt nem hívhattak, és kevesebb pénzt sem fogadtak el tőlük.

Fotó: Kummer János

A bejegyzés írója elcsent egy mobilt a bárpultról, és arról próbálta meg felhívni a rendőrséget, de hiába (állítása szerinte 110 és 120 között próbálkozott sikertelenül, azt nem értjük, hogy miként siklott át a 112 felett). Erre mérgében összetörte a telefont és lehúzta a vécén. Végül a társaság többi tagja fizetett, így kiszabadultak a helyről.

A fiú később elment a rendőrségre, ahol állítása szerint a túlszámlázással nem foglalkoztak, de a telefon megrongálását számon kérték rajta. A fiú az amerikai nagykövetségen jelentette a történteket, majd elhagyta az országot.

A sok helyen minősíthetetlen stílusú, rendkívül egyoldalú írásban olyanok szerepelnek, hogy Magyarország “egész Európa legrosszabb helye”, ahol mindenki hazug és tolvaj. Hozzátéve, hogy Budapestet “szétrohadni hagyott régi épületek” jellemzik, az emberek pedig “szegények, lusták, nem dolgoznak, hanem csak azon törik a fejüket, hogy fosszák ki a turistákat”.

Ami szomorú a történet mellett a bejegyzésben, hogy sokan hasonlóan rossz tapasztalatokkal távoztak tőlünk. Emellett természetesen többen a magyarok védelmére keltek, és sokkal pozitívabb hangnemben nyilatkoztak.

Hogy nem minden külföldinek ilyen lesújtó a véleménye a magyarokról és fővárosunkról, arra jó példa az itt élő Mike esete is. A fiú magával ragadó hatperces videóban összegezte, hogy szerinte miért Budapest az egyik legfantasztikusabb város a világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik