Élet-Stílus

A világ három legfélelmetesebb helye

Íme, néhány hely, ahol morcos kísértetek mellett rothadt hússzag riogatja a látogatót.

Izgalmas írásba botlottunk a Café et Croissant blogon, ahol szinte bármit megtudhat napjaink szellemvadászairól, és az ő munkahelyükről, a világ legfélelmetesebb, kísértetjárta helyeiről. Most az utóbbiak közül gyűjtöttük ki önöknek a három legfélelemetesebb helyszínt:

1. Leap Castle – Írország

Ez a kastély első helyen szerepel a bizarr helyek toplistáján. A baljós épületet a XV. század végén az O’Bannon család építtette, majd az épület az O’Carroll família tulajdonába került. A családfő halála után vetélkedés tört ki a hatalomért, amely a két Carroll testvér harcában tetőzött. Az egyik fiútestvért – aki pap volt -, brutálisan meggyilkolták a kastély kápolnájában a család és a másik testvér szeme láttára.


Képek forrása: Wikipédia

A kegyetlen tett emlékét őrzi ma a Véres Kápolna elnevezés. Később a kastély egy részét börtönként is használták, és számos kivégzést is végrehajtottak az ódon falak között. A kastélyban – a legenda szerint – ma szellemek tanyáznak, akik közül a legrémisztőbb egy Elemental nevű erőszakos, púpos, rothadó hús- és kénszagot árasztó kísértet. A kastély renoválása közben a munkások rábukkantak a várbörtönre is, amely csak a föld alatt közelíthető meg egy tolóajtón keresztül. Ide lökték be azokat, akikre fogság várt, majd a szerencsétleneket otthagyták meghalni. A kutatók rengeteg emberi maradványt és kínzóeszközöket is találtak a Leap Castle várbörtönében.

2. St. Augustine-világítótorony – Florida, USA

A floridai világítótornyot az 1600-as években építették a spanyol telepesek. 1824-ben már hivatalosan is az Egyesült Államok világítótornyai között tartották számon –  a ma látható tornyot az eredeti helyszíntől néhány száz méterre építették fel, az amerikai kormány ugyanis egy modernebb és biztonságosabb építményt szeretett volna az előzőnél. Az első világítótorony története ugyanis igen tragikus és félelmetes. Mr. Andreu, a torony gondnoka az épület festése közben a mélybe zuhant, és szörnyethalt – állítólag az ő szelleme azóta sem bír nyugodni.

Három kislány is a régi toronyban lelte halálát: ők épp gyermekvasútjukkal játszottak, amikor megfojtották őket –  a szóbeszéd szerint szellemeik most is kísértenek a környéken.  Amikor a látogatók kibérelték világítótorony mellett álló házat – ahol korábban a gondnok lakott – a bérlők arról számoltak be, hogy többször hallottak ijesztő hangokat, és egy fiatal lányt láttak fel s alá sétálgatni a házban. A torony őre nem volt hajlandó itt élni – még az 1950-es években sem – így inkább eladta a lakrészét. Az emberek suttognak még egy misztikus, kék ruhás férfiről is, aki a ház alagsorában vadászik, és egy Andrew nevű szellemről, aki furcsa zajokat kelt, és a világítótorony ajándékboltjában lopkodja az apróságokat. A világítótorony közelében találtak már különös lábnyomokat is, és többen vérfagyasztó zörejekre is felfigyeltek.

3. St. Andrews-kastély – Skócia

St. Andrews egy skót kisváros, mely ma leginkább arról híres, hogy itt járt egyetemre Vilmos herceg.  A települést a golf szülőhazájaként is emlegetik. Az emberek azt beszélik, hogy az itt található kastély számos szellem és kísértet tanyája mind a mai napig. Az épület már a XII. században állt, de a skótok 1337-ben lerombolták, hogy ne kerülhessen az angolok kezére. A XIV. század végén azonban Bishop Walter elrendelte a kastély újjáépítését. A helyi legendák szerint a kastélyt több kísértet is lakja.

Egyikük a Fehér ruhás nő, aki a kastélyban és a partok mentén sétálgat naphosszat – de itt él Patrick Hamilton, a skót mártír szelleme is, aki képtelen elhagyni a kastély tornyait: ezekből nézi naphosszat azt a helyet, ahol 1528-ban elevenen elégették. Beaton érsek és prímás szelleme sem tud békében nyugodni: a protestantizmus ellen küzdő férfit meggyilkolták és meztelenül kilógatták a kastély oromzatára. Egy Szürke ruhás nőalak is gyakorta feltűnik a környéken: ő egy imakönyvvel kísérti az ide látogatókat. Hogy mikor találkozhatsz az említett szellemekkel? Októberben és novemberben, alkonyatkor csak a legbátrabb látogatók merészkednek a St. Andrews-kastély közelébe…

Ha szeretne megismerni még több kísértetjárta helyet, és kíváncsi a szelleműzők munkájára, kattintson a Café et Croissant blogra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik