Élet-Stílus

Megmarta egy borban tartósított kígyó

Nem igazán vált be a reuma elleni orvosság.

 

A kínai nő, Liu, akinek a hatóságok csak a keresztnevét árulták el, a csörgőkígyót még a férjétől kapta. No de nem azért, hogy a kígyó eltegye őt láb alól, hanem azért, mert már évek óta ízületi fájdalmaktól szenvedett, amire egy ősi kínai hagyomány szerint készült orvosságot – a kígyóbort – szerette volna használni.

Ezt a különleges gyógynövényes főzetet Liu otthon akarta elkészíteni egy mérges kígyó, némi tömény rizsbor és néhány gyógynövény segítségével. A hozzávalókat egy befőttesüvegbe, majd három hónapra egy polcra tette, és bízott benne, hogy az alkohol majd végez a kígyóval is.


Tradícionális gyógyszernek számít
Kép forrása: AFP

Végül a közelmúltban döntött úgy, hogy ideje kipróbálni a csodaszert. Csakhogy amikor kinyitotta az üveg fedelét, hogy bedörzsölje magát, a kígyó szinte azonnal kipattant belőle, és miközben szökni próbált, megmarta Liu kezét. Az asszony a szomszédoknak köszönheti, hogy időben kórházba jutott: ők ugyanis meghallották a sikoltozását, amire berontottak a lakásba. Liut a harapása fölött jajveszékelve találták meg. Azonnal orvost hívtak, sőt, még a kígyót is sikerült megölniük.

Bármilyen hihetetlen az ilyen, és ehhez hasonló borok nagyon népszerűek Ázsiában: sokan használják őket különféle egészségügyi és magánéleti problémák kezelésére – írja a RocketNews24. A hírportál szerint egyébként az sem meglepő, hogy a kígyó végül hónapokig túlélte étlen-szomjan. Ezek a hüllők ugyanis képesek arra, hogy egy számukra kedvezőtlen környezetben – amilyen egy alkohollal teli, nem légmentesen lezárt befőttesüveg – hibernációhoz hasonló állapotba kerüljenek, és ebben hónapokig kibírják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik