Élet-Stílus

Megalázták a repülőn szoptató kismamát

szoptatás (szoptatás)
szoptatás (szoptatás)

A történetét, melyet a barátnője tett közzé, több mint 5 ezren osztották meg a Facebookon.

A kismama az American Airlines egyik járatán utazott. Az ablaknál ült, míg férje mellette, a középső ülése. Úgy döntött, megszoptatja 5 hónapos kisfiát, nehogy elkezdjen sírni az esetleges fülfájás miatt (a nyelés ugyanis enyhíti a repülés okozta füldugulást). Állítása szerint diszkréten szoptatta a babáját: a csöppség fejét az ablak felé fordította, így közvetlenül egyik utas sem láthatta, mi is történik.

A párja mellett egy 10-12 év körüli kislány ült, fején fülhallgatóval, és élénken csacsogott a körülötte helyet foglaló barátaival. „Úgy tűnt, nem zavarja őt, hogy a kisfiamat szoptatom” – olvasható az anyuka beszámolójában. Ám a tini egyszer csak odakérette magához a stewardesst, mondván nézze meg „mi folyik a sorban, ahol ül”. „Az utaskísérő haragosan rám nézett, majd azt mondta, takarjam el a babát, mert kisgyerekek is vannak a gépen. A férjem azonban közölte vele, eddig sosem volt emiatt probléma, s nem szeretnénk takarót használni” – panaszolta az anyuka.

Mint a beszámolójából kiderül, a szerinte akadékoskodó tinit elültették, őket pedig az út hátralévő részében nem szolgálták ki. A stewardessek nem hoztak inni a házaspárnak, feléjük sem néztek. „A kisfiam azonban – hála a szoptatásban – békésen elaludt, a körülöttem ülök pedig nem győztek köszönetet mondani, amiért nyugalomban van a baba, és nem sír” – hangsúlyozta az anyuka, aki a leszállás után egyből panaszt nyújtott be a légitársaságnál, rákérdezve arra, hogy a levegőben vajon miért nem élhet a szoptatás jogaival.

A történetét nyilvánosságra hozó ausztrál online újság, a News.com.au rákérdezett az üggyel kapcsolatban az American Airlinesnál, a légi cég szóvivője azonban azt válaszolta, hogy a társaságuk valamennyi anyukának biztosítja a szoptatás lehetőségét a repülőút alatt. A cégnél elnézést kértek a kismamától, és hangsúlyozták, csupán azért javasolták neki a takarót, hogy háborítatlanul szoptathassa a babát, közben pedig a többi utas is kényelmesen utazhasson.

Egyébként nem ez volt az első eset az American Airlinesnál, hogy atrocitás ért egy, a repülőgépen szoptató anyukát. Legutóbb áprilisban aláztak meg egy kismamát, aki mellpumpát használt a gépen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik