Élet-Stílus

Meseolvasó önkénteseket keresnek

kórház-gyerek (kórház, gyerek)
kórház-gyerek (kórház, gyerek)

Kórházban fekvő gyerekek mellé várják a segítőket.

Országszerte várják azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék kórházban fekvő beteg gyerekek gyógyulását.

Idén is folytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó programja, amelyre ebben az évben bárki jelentkezhet. A három éve indult akció keretében eddig 300 középiskolás és a pénzintézet 100 dolgozója 37 alkalommal olvasott fel a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek kedvenc könyveiből.

A gyógyvarázs mesedoktorok akciójához mostantól bárki jelentkezhet, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen. A honlapon az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 12 megye 24 kórháza várja a felolvasókat, a lista azonban folyamatosan bővül.

A jótékonysági program 10 éve támogatja a beteg gyerekek felépülését; az orvosokat és kórházakat műszeradományokkal segítik, az intézményekben gyógyuló gyerekeknek pedig rendszeresen szerveznek szórakoztató programokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik