Élet-Stílus

Migrénnek hitte, pedig húsevő férgek voltak a fülében

fül (hallás, )
fül (hallás, )

A brit nő egy perui út során szedte össze az élősködőket.

Rochelle Harris tavaly Peruban járt a barátjával, s hazafelé, a repülőúton enyhe fejfájásra panaszkodott, ami pár óra alatt iszonyú fájdalommá érett. A kínzó fájdalom azonban nemcsak a fejében jelentkezett, hanem az arca egyik oldalán is, mindemellett pedig furcsa, kaparászó hangokra lett figyelmes a fejében. Mikor másnap felkelt, azzal szembesült, hogy amíg aludt, furcsa folyadék szivárgott ki a füléből a párnájára.

A Derbey-ben élő, 27 éves brit nő úgy döntött, a bizarr tünetek miatt orvoshoz megy. A doktorok eleinte azt feltételezték, hogy fülgyulladás vagy fertőzött szúnyog csípése válthatta ki a tüneteket. Egy alapos fülvizsgálaton azonban egy kis lyukat találtak Rochelle füljáratában, ezért további teszteknek vetették alá.

Az agyi szkenner eredményein az orvosok is megdöbbentek: a brit fiatalasszony fülében húsevő férgeket fedeztek fel, amelyek az ún. csavarféreglégy által letett petékből keltek ki 12 mm mélyen a nő füljáratában. A férgek szerencsére nem érték el Rochelle agyát, valamint a jelentős vérereket, mert amennyiben ez bekövetkezett volna, végzetes vérzést vagy agyhártyagyulladást is okozhattak volna, de akár a brit asszony arcizmait is lebéníthatták volna.

A sebészek végül eltávolították Rochelle füléből az élősködőket, és azóta teljesen felépült. „Nagyon féltem. Attól rettegtem, hogy bejutnak az agyamba” – emlékezett vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik