Élet-Stílus

Megcsípte egy szúnyog – majdnem amputálták a mellét

Csaknem az életébe került az egyiptomi kiruccanás.

Nyaralni utazott lányával Egyiptomba Natalie Thomason, ám egy olyan fertőzéssel tért haza, amely majdnem a halálát okozta.

A 48 éves brit nő 5 napot Sharm es-Sejkben pihent, majd onnan egy kairói városnézésre utazott, s valószínűleg ott csíphette meg egy szúnyog, amely majdnem végzetesnek bizonyult a számára. Az asszonynak a bal mellén két helyen (az egyik éppen a mellbimbója mellett), valamint a bal karján lettek szúnyogcsípései. Először csak bepirosodott és forróvá vált. Natalie azt hitte, hogy – a tengerparti nyaralóhelyre visszatérve – jót tesz a sebeinek azzal, hogy megmártózik a sós vízben, ám – mint később kiderült – ez volt a lehető legrosszabb döntése.

Rothadni kezdett

Amint hazatért a nagy-britanniai Northamptonba a nyaralásból, kritikussá vált az állapota; a csípések bedagadtak, a nő pedig állandóan levertnek és fáradtnak érezte magát. Majd rövid időn belül elfeketedett a szúnyogcsípések nyoma, és rothadt szagot kezdett árasztani, az asszony pedig egyfolytában izzadt és remegett.

Az orvosok megállapították, hogy a szúnyogcsípések következtében kialakult, nyílt sebbe – a tengerben való fürdőzés során – a vízből úgynevezett húsevő baktérium jutott be (necrotising fasciitis), amely rövid idő alatt elterjedt, s elkezdte felfalni a bal mellét. Az orvosok figyelmeztették Natalie-t arra, lehet, hogy amputálni kell a mellét.

Képünk illusztráció – Fotó: shutterstock.com

„A fájdalom leírhatatlan volt, ám az volt a legfélelmetesebb az egészben, hogy milyen gyorsan terjedt a fertőzés. Egyik percben még jól voltam, a következőben már az életemért küzdöttem a kórházban. Tényleg azt hittem, hogy meghalok. Sohasem hittem volna, hogy egy egyszerű szúnyogcsípéstől ennyire beteg lehet valaki” – nyilatkozta a szerencsétlenül járt háromgyermekes nő, aki morfiumot kapott a fájdalmára. „A húsevő baktérium élve evett engem. Éreztem, ahogy falja a húsomat. Ordítani akartam a fájdalomtól, és könyörögtem, hogy vegyék ki belőlem” – emlékezett vissza.

Csoda, hogy túlélte

Műtéttel végül sikerült megmenteni Natalie életét; még az orvosok is elszörnyedtek a látványtól, amikor felvágták a mellén lévő, fekete színű duzzanatot; nem hitték volna, hogy ennyire nagy és mély a seb.

A beavatkozás után az asszonyt 5 napig elzárva tartották, amíg az orvosok ki nem derítették, mi okozta a fertőzést. Hála az antibiotikumos kezelésnek, azóta sokat javult az állapota. „Hihetetlenül szerencsének érzem magam; nemcsak megmaradt a mellem, hanem még életben is maradtam” – hálálkodott a brit nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik