Élet-Stílus

Szerencsenap lesz július 13-a!

krisna (krisna)
krisna (krisna)

Különleges csillagzat alatt fesztiválozhatunk.

Asztrológiai szerencsenapra esik idén a budapesti Szekérfesztivál, amikor is ismét karneváli hangulatban, csodálatosan feldíszített szekéren húzzák végig Krisna-hívők és érdeklődők Krisna egyik különleges formájának, Dzsagannáthnak szekerét.

Forrás: krisna.hu

A Krisna-hívők számára a Szekérfesztivál a nyári fesztiválok félidejét és egyben budapesti csúcspontját jelenti. Ezen a napon igazán áldásos adományozni vagy például tojás- és tejmentes süteményeket sütni és a fesztivál szekerére feladni a menet kezdete előtt egyfajta felajánlásként. A hívők ilyenkor vegán finomságokat készítenek és várnak a fesztiválra. Gyümölcsöket, natúr, sótlan magvakat vagy virágokat visznek a díszítéshez.

Ráadásul a Szekérfesztivál napja egy különleges asztrológiai időponttal, az év egyik legkedvezőbb napjával is egybeesik. Ezen a napon különösen szerencsés esküvőt tartani, tűzceremóniát megcsodálni, imádkozni, adományozni vagy akár tartós dolgokba kezdeni.

Az ünnepi menet délelőtt 10 órakor indul a Hősök teréről és a zenés sétát követően India Fesztivállal folytatódik a Vörösmarty téren.

A Szekérfesztivál programjáról bővebben itt olvashat>>>

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik