Élet-Stílus

Egy csepp India – ingyen

krisna (krisna)
krisna (krisna)

A Kulturális Örökségnapok hétvégéje alkalmából, most szombat-vasárnap ingyenes körvezetésekkel várják az érdeklődőket a Haré Krisna Indiai Oktatási és Kulturális Központban.

Megkóstolna egy autentikus indiai ételt? Elmélyülne egy igazi Krisna-templomban tartott meditációs esten? Kipróbálná a hagyományos indiai táncot? Mindez valóra válhat, ha most hétvégén felkeresi a budapesti Haré Krisna Indiai Oktatási és Kulturális Központot.

A hétvége során a következő programokkal invitálnak:

Szombaton (szeptember 15-én) 17 órától egy amerikai lelki tanítómester előadását hallgathatjuk meg a lelki élet fontosságáról, ezt követően 19 órától az esti oltári imádat tekinthető meg, sőt bárki bekapcsolódhat a tradicionális indiai templomi táncokba is. 19.30-tól pedig mécsfényes, meditációs zenei est várja az elmélyülni vágyókat.

Krisna-tudatú hívők szertartása – Fotó: MTI

Vasárnap (szeptember 16-án) délután 15 órától a hagyományos vasárnapi program indiai zenével, majd előadással és végül tánccal várja az érdeklődőket. A körvezetések az épületben minden egész órakor indulnak.

A színes programok mellett érdemes betekinteni az indiai bazárba is, ahol eredeti kelméket, finom fűszereket és ínycsiklandó indiai ételeket kóstolhatnak meg a vállalkozó kedvűek, de beszerezhetjük a Krisna-tudat filozófiájának legfontosabb írásait és Sríla Prabhupáda köteteit is.

A nyílt hétvégén mindenki kedvére ismerkedhet az indiai kultúra jellegzetes elemeivel, de a mélyebben érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az induló tanfolyamokról, főiskolai kurzusokról, hétvégi elvonulásokról és tudományos, illetve filozófiai előadásokról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik