Élet-Stílus

Autómosás 34 millió forintért

Igen! Vannak emberek, akik egy luxusautó árát képesek elkölteni arra, hogy féltett autójuk a lehető legtisztább legyen.

A minden bizonnyal a világ legdrágább autómosását egy skóciai cég kínálja. Persze helyesebb lenne autóápolást írni, hiszen a magát perfekcionistának tartó Paul Wilkins nem csak egy szivaccsal esik neki a rábízott autókkal, hogy lemossa róluk az út porát. A 35 éves férfi a tisztításért elkért százezer fontért (34,5 millió forint) cserébe minden apró hibát eltüntet a karosszériáról.

Tökéletességre törekszik
Fotó: theultimateshine.com

Wilkins a Scotsman című lapnak elmondta: évente nagyjából három alkalommal rendelik meg tőle a százezer fontos mosást. Leginkább komoly autógyűjtők jelentkeznek nála, akik nem az út szélén tárolt, mindennap használt autóikhoz hívják ki, hanem a hőszabályozott helyiségekben tárolt, méregdrága autócsodákhoz. Nemrég például egy 260 millió forintot érő Porschét kellett rendbe tennie – írta a Scotsman.

A százezer fontos árért cserébe Wilkins a világon bárhova elutazik, ahol az autó áll, hogy a helyszínen végezze el a tökéletes tisztítást. Egy alaptisztítás után géppel felpolírozza a fényezést, egészen addig, amíg minden egyes apró kis hibát sikeresen el nem tüntetett. Ez a fázis akár egy hónapig is eltarthat, hiszen olykor több százszor is végigmegy a polírozógéppel az autón, mire elégedett lesz.

Látható különbség: előtte (balra) és utána (jobbra)
Fotó: theultimateshine.com

Majd jöhet egy alkoholos tisztítás az olajfoltok ellen, és végül a vaksz. Nem is akármilyen vaksz, hanem egy szupertitkos keverék, amelyhez egy különleges brazil vakszot, Carnaubát használnak. Csak a vakszkeverék 65 ezer fontba kerül. Igaz, a keveréket a vevő igényei szerint állítják elő. A cég Facebook-oldalán több fénykép is mutatja, milyen munkát végeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik