Tech

Luxustelefon két és fél millióért

Nagyjából fél éve már, hogy a Vertu kiadta az első Androidos készülékét a TI-t, de most a cég úgy döntött, hogy piacra dob néhány limitált kiadású méregdrága modellt, hogy a költekezésre hajlamos vevőket behálózza.

A piros vagy kék borjúbőrrel borított készülékekből mindössze ezer-ezer darab készült, és ahogy azt már a Vertunál megszokhattuk, a megvásárolt telefon sorszámát a hátlapján fel is tüntetik számunkra. Az méregdrága kütyüt amúgy titániumból készítették, 3,7 hüvelykes zafírkijelzőt kapott, és egy elég combos 1,7GHz-es kétmagos Snapdragon S4 procit, 64 gigás tárhellyel és 8 megapixeles első és 1,2 megás hátsó kamerával, speciális kiváló minőségű sztereó hangszórókkal.

Érdekes viszont, hogy a high-end külső és az erős belső tulajdonságok ellenére a viszonylag idejét múlt Android 4.0-ás operációs rendszert kapta a telefon. Lesz benne persze WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, és full HD-s videofelvevő. Ja, és hogy mennyibe kerül? Potom 8900 euróba (kb. 2 600 000 forint).

A Vertu régebben a Nokia luxusmárkája volt, de mára megváltak tőle, úgyhogy a Symbianes modellek helyett ma már Androidban utaznak. A mostani készülékek mindegyike kézzel készül, az angliai Hamphire-ben, és mielőtt a boltok polcaira kerülne, szigorú teszteken megy keresztül, hogy a luxus minősséggel párosulhasson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik