Élet-Stílus

15+1 ok, hogy elhidd, nem a zöldség a mennyei manna

zöldségek (répa, saláta, )
zöldségek (répa, saláta, )

Ideje volna megtanulnunk, hogy az egészséges táplálkozás nem egyoldalú.

A Cukormentes blog legfrissebb bejegyzésében arra vállalkozott, hogy utánamegy annak a misztikumnak, ami a táplálkozás tekintetében a zöldségeket övezi. A szerző azt mondja, hogy zöldséget enni kell, és rámutat: vannak olyan táplálkozási irányvonalak, melyek Szent Grálként tekintenek ezekre az élelmiszerekre.

Majd felteszi a kérdést: „Vajon tényleg annyira ártalmatlanok és szuperegészségesek, amilyennek tűnnek, vagy bebuktuk őket, mint Lancelot a Szent Grált?” Rámutat, hogy az emberek már az idők kezdete óta hajlamosak túlzásba esni, sőt, mi több, átesni a ló túlsó oldalára, és nincs ez másképp az egészséges táplálkozással sem.

Valaki fogja magát és egyik pillanatról a másikra vegetáriánus lesz, vagy éppen őrült léböjt kúrába kezd, bőszen használja a zöldség és gyümölcsfacsarót, és issza ezeket a fruktóz leveket, mintha a mennyei mannát kapta volna kézhez, ami garancia a hosszú-, vagy éppen az örök élethez. Igazából sosem merül fel a kérdés, hogy a szervezet hogyan éli meg ezeket a sokkhatásokat, és az sem, hogy ha valóban a zöldség a nagy titok, akkor miért kapta az emberi szervezet a húsevő dizájnt” – jelzi, majd felsorol néhány kevésbé ismert tényt a zöldségevésről. Íme:

1. A túlzott zöldségfogyasztás megfelelő állati zsiradék hiányában kimeríti a szervezetet és számos olyan vitamintól és ásványi anyagtól fosztja meg, amire egy egészséges testnek szüksége van/lenne.

2. A savasodás-lúgosítás hiszti ha valóban létezne, mármint a szervezet valóban folyton egyik-másik irányba billenne ki, akkor bizonyára már nem élne az illető, akinek ilyen problémái vannak. A szervezet sokkal bonyolultabb annál, mintsem ilyen egyszerűen borulgatna egyik állapotból a másikba. (ez legalább akkora marhaság, mint a 20 perc futás után beindul a zsírégetés….ja, mert a szervezet stopperol )

3. A tisztító kúrák teljesen feleslegesek megfelelően tiszta és egészséges táplálkozás mellett. A szervezet ezt is megoldja.

4. A facsart zöldség- és gyümölcs levek a rostok hiányában szimpla, gyorsan felszívódó szénhidrát löttyökké válnak, amik kellően rossz hatással vannak a vércukorszintre.

5. A B12 vitamin, kulcsfontosságú a központi idegrendszer működésében. KIZÁRÓLAG ÁLLATI eredetű élelmiszerekben található meg.

Ha kíváncsi a folytatásra, olvassa el a Cukormentes blogon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik