Élet-Stílus

Itt „a magyar Szürke ötven árnyalata”!

szadomazo (szadomazo)
szadomazo (szadomazo)

A bilincselés, a kikötözés és a szexuális alávetettség ugyan ebben a könyvben is felbukkan, ám a férfiak is bátran kézbe vehetik. A fordulatokban bővelkedő, fotelbe szegező erotikus thriller minden bizonnyal a nyár egyik sikerkönyvévé válik.

E. L. James, a tévés forgatókönyvíróként dolgozó londoni anyuka annyira unta a munkáját, hogy inkább az erotikus irományaiban élte ki magát. Így született meg az Ötven árnyalat-trilógia. Lakatos Levente írását azonban lezáródó párkapcsolata ihlette, ennek lett az eredménye a Bomlás című erotikus thriller. A szadomazo szex és a dominancia ugyan mindkét író munkájában meghatározó szerepet tölt be, ám amíg az Ötven árnyalat-trilógiában „megrekedünk” Christian Grey és Anastasia testi-lelki kapcsolatánál, addig a fiatal magyar szerzőtől egy profin felépített erotikus thrillert kapunk, izgalmas karakterekkel, sokkoló gyilkossággal és fordulatos nyomozással. Kell ennél több egy nyár esti kikapcsolódáshoz?

„Esetemben elég nehéz a pontos műfaji behatárolás, már csak azért is, mert imádok elkalandozni. Erre viszont a thriller kifejezetten jó alap, hiszen a bűncselekmények, illetve azok elkövetői által rengeteg más műfaj megidézhető. A szexualitás például szinte kötelező velejáró, a thriller-műfaj pedig azért, mert borzalmasan izgalmasnak találom a pszichopaták kiszámíthatatlan, ezerarcú világát, izgatnak ugyanis a szélsőségek” – árulta el Lakatos Levente, akinek az eddigi könyvei (Barbibébi, Loveclub) főleg a tini korosztálynak szóltak, új regényével viszont már a felnőtt olvasóközönséget célozta meg. Mint mondja, elsősorban azért, mert ő is tulajdonképpen a Bomlás írása közben vált férfivá.

Saját bevallása szerint rettegett attól, hogy örökre beskatulyázzák a tiniírók közé. „Nem azért írtam kamaszokról kamaszoknak, mert csak és kizárólag az a világ érdekelt. Hanem azért, mert 23 évesen arra láttam rá, és őszintén szólva, féltem is felnőtt karakterekhez nyúlni. A következő regényem, a Barbibébi folytatása (Barbibébi újratöltve címmel) sem tinikönyv lesz, az olvasóim ugyanis velem együtt érnek. Felnőttem, fejlődtem, más, „felnőttesebb” problémák foglalkoztatnak” – nyilatkozta a Hír24-nek a ma már 27 éves szerző.

Az pedig korántsem zavarja, hogy a „magyar Szürke ötven árnyalataként” jellemzik a könyvét. Sőt, kifejezetten hízelgőnek tartja, hogy egy nemzetközi bestsellerrel együtt emlegetik írását, pedig nem is olvasta a trilógiát. „A szürke ötven árnyalata rajongóinak általában kifejezetten tetszik a Bomlás, és ajánlgatnak egymásnak. Ami pedig számomra különösen érdekes, hogy a férfiak is aktívan olvassák. Azt hiszem, ez a thriller-töltetnek, illetve annak köszönthető, hogy jómagam is férfi vagyok. Ebben mutatkozik meg, hogy a feltételezésekkel ellentétben férfiak is kíváncsiak az írásos, erotikus történetekre, feltéve, ha nem giccses” – vélekedik.

Lakatos Levente legújabb könyve, a Bomlás leginkább az érettebb olvasóknak szól

Mindenesetre lesz utánpótlás: Lakatos Levente ugyanis a továbbiakban is az erotikus thriller műfajában szeretne alkotni. „A szex nálam központi téma. Annál is inkább, mert azt gondolom, a szexről beszélni kell. 2013-at írunk, és számtalan szexuális téma tabunak számít. Ez hatalmas probléma, annál is inkább, mert a szexualitás kihatással van az emberek személyiségére. Ha tetszik, ha nem, az erotika mindent befolyásol, életeket is tönkretehet, akár mentálisan, akár betegségek útján. De természetesen a szexen kívül számtalan téma érdekel, amiket szintén sorra kibontok majd a következő regényeimben” – árulta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik