Élet-Stílus

Humusszal a tökéletes alakért

Jobb lesz belőle betárazni, a jótékony hatásainak száma megszámlálhatatlan.

A finom krém, amelynek fő alapanyaga a csicseriborsó, hazánkban még nem annyira elterjedt, pedig rengeteg pozitív tulajdonsággal bír. Többek között egy kanál humusz mindössze csak 27 kalóriát tartalmaz szemben egy kanál majonézzel, amely akár 90 kalóriával is megdobhat egy-egy menüt. Tehát sokkal egészségesebben étkezhetünk, ha csicseriborsókrémet használunk a szendvicseinkhez, salátáinkhoz.

Humusz? Tálalva! – Fotó: onceuponachef.com

További előnye még, hogy dúskál proteinben és rostban, amelyek egész napra eltelítenek bennünket. Fogyaszthatjuk bátran edzés előtt, de akár akkor is, ha gyomorproblémákkal küszködünk. Sőt, több kutatás kimutatta, hogy azok a nők, akik beépítik a humuszt a diétájukba, könnyebben lefogynak, és utána mindenféle nehézség nélkül hozzá tudnak szokni a rostszegény étrendhez.

Amellett, hogy egészséges, az elkészítésével sem kell sokat bajlódni. Annyi a dolgunk, hogy beledobjuk a hozzávalókat (főtt csicseriborsó, szezámpüré, olívaolaj, citromlé, só és fokhagyma) a turmixgépbe, és már is kész a saját készítésű humuszunk. Ráadásul ízesíthetjük különböző összetevőkkel, mint például paradicsommal, borsóval, brokkolival, mogyoróval, vagy akár édesburgonyával is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik