Élet-Stílus

Egye le a koleszterinszintjét!

zoldsegek(960x640)(1).jpg (zöldség, egészséges ételek, )
zoldsegek(960x640)(1).jpg (zöldség, egészséges ételek, )

Avagy hogyan segítsük a koleszterinszint-csökkentő terápiát táplálkozással?

Koleszterin? Kerülje el! Hatékonyan segítheti a koleszterinszint-csökkentő terápia eredményességét, ha néhány apróságra odafigyel. Nem kell íztelen fogásokon rágódnia, vérzsír-értékei mégis egyre lejjebb és lejjebb csúsznak majd.

Koleszterin: kívülről vagy belülről? Bizonyára hallott már arról, hogy szervezetünk is termel koleszterint, méghozzá éppen annyit, amennyire szüksége van. Mivel azonban a legtöbb élelmiszerünk – a növényi eredetűek kivételével – kisebb-nagyobb mennyiségben szintén tartalmaz belőle, egészségtelen táplálkozás esetén bizony kórosan megemelkedhetnek a vérzsírok értékei. Mivel ez a folyamat egészen a végső stádiumig teljesen fájdalommentes, rendszeres kontroll nélkül nem vehetjük észre állapotunk romlását. Így értelemszerűen adódik a kérdés, megelőzhető lenne-e sok szív- és érrendszeri betegség, ha élelmiszereinkben nem lenne koleszterin?

A válasz azonban nem túl egyszerű. Egyrészt figyelembe kell venni, hogy egyesek szervezete öröklött okok miatt magától is túl sok koleszterint termel, másrészt a vérzsírok szintjének emelkedéséért nem kizárólag a táplálkozás tehető felelőssé. Érdekes tény, de az egészséges szervezet extrém mennyiségben felvett koleszterint is ki tud választani, tehát sem belső, sem külső okok miatt nem kellene hiperkoleszterinémiásnak lennünk. Miért vagyunk mégis? Azért, mert nemcsak egészségtelenül táplálkozunk, hanem életmódunk egyéb tényezői is hajlamosítanak a betegségre. Ilyen például a dohányzás, az alkoholfogyasztás, de ronthat a helyzeten a kezeletlen magas vérnyomás, a cukorbetegség is. Szerencsére olyan készítmények állnak az orvosok rendelkezésére, amelyekkel a magas vérzsírszintek eredményesen kezelhetők. Azonban a pirulák hatékonyságát fokozhatjuk, ha odafigyelünk táplálkozásunkra!

Ha kíváncsi arra az új diétára, ami csökkenti a koleszterinszintet, kattintson ide.

Forrás: Egye le a koleszterinszintjét! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik