Élet-Stílus

Meghalt, mielőtt elkölthette volna a lottónyereményét

pénz (szórja a pénzt)
pénz (szórja a pénzt)

Húsz évvel ezelőtt rákacsintott a szerencse, ám tragikus véget ért az élete.

Maire Burke 1993 augusztusában „vitte el a bankot”, átszámítva 1 milliárd forintos nyereményével Írország legnagyobb lottógyőztesévé vált. Vagyonát azonban korántsem költötte el, halála után a bankszámláján még mindig ott kuporgott átszámítva mintegy 713 millió forint.

Világot akart látni

Maire Newtowncashelben élt férjével és mostohatestvérével egy kis farmon, amikor elvitte a főnyereményt. Akkor rögvest helikoptert bérelt, hogy minél előbb Dublinba érhessen átvenni a nyereményét. Ünneplésként pedig vendégül látta a barátait a helyi pubban.

Az asszonynak eleinte nagy tervei voltak: mivel sosem járt külföldön, repülőn sem ült, ezért utazni szeretett volna; eljutni többek között Amerikába, elsősorban Disneylandbe. Mindemellett egy márkásabb autót is – Audit vagy Rolls-Royce-t – akart venni, ám az élete váratlan fordulatot vett.

Özvegység, per

Öt héttel később a nyeremény átvétele után váratlanul meghalt a férje, két évvel később pedig a bíróság előtt találta magát, harcban állt ugyanis a mostohatestvérével, akit ki akart tiltani a farmról. A pert megnyerte, csupán abban kellett segítenie, hogy lakáshoz jusson a rokon.

Maire az elmúlt években eléggé visszahúzódó életet élt, alig költött a nyereményéből, viszont továbbra is kitartóan lottózott. Mivel agyvérzésben szenvedett, szanatóriumba került, s ott is halt meg; a nyereménye viszont szinte érintetlen maradt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik