Élet-Stílus

Szexnek ennyire még nem örültek

kicsi panda (panda, kölyök, )
kicsi panda (panda, kölyök, )

Vasárnap és hétfőn több alkalommal is párzott a schönbrunni óriáspandapár.

És hogy miért az öröm? Nos, azért, mert az óriáspandák körében ritka az ilyesmi. A schönbrunni illetékesek ráadásul azt várják a légyottól, hogy termékeny lesz, és a nőstény – Yang Yang – újabb, természetes módon fogant utódot hoz a világra.

Arra azonban, míg ez kiderül, még legalább három-hat hónapot várni kell. A párnak egyébként nem ez lenne az első kölyke, Yang Yang már kétszer is természetes úton fogant utódot hozott létre – 2007 augusztusában Fu Long-ot, 2010 augusztusában pedig Fu Hu-t –, és ez a zoológiai szenzáció eddig még egyetlen más európai állatkertnek sem sikerült.

Világszerte tombol a pandabébiláz

Japán kezdte a sort: a tokiói Ueno állatkert dolgozói annyira megörültek Sin Sin és Ri Ri márciusi nászának, hogy felvételt is közöltek róla, amit a szigetország közszolgálati tévécsatornája is bemutatott.

Nem mindenkinek sikerül

Az USA-ban például nem tudták párzásra bírni az ott élő pandapárt, ezért a Nemzeti Állatkertben művi megtermékenyítésre volt szükség, a hím friss és lefagyasztott spermájának keverékével.

A művi beavatkozást az tette szükségessé, hogy petesejtérést jelző hormonok szintjének emelkedése ellenére a washingtoni pandapár nem mutatott érdeklődést az intim együttlét iránt.

Kölcsönpandák Kanadában

Az észak-amerikai országba 28 év után érkeztek újra pandák, a pártól utódok nemzését is remélik. Azt, hogy mekkora a felhajtás a mókás fizimiskájú állatok körül, jól jelzi, hogy a kanadai miniszterelnök személyesen üdvözölte őket. A kínai nagykövet meg is jegyezte, hogy rá nem volt kíváncsi a kormányfő, mikor elfoglalta állomáshelyét.

Kínában mindent bevetnek

Ke Lin fogságban élő pandalánnyal pandapornót nézettek a kínai állatorvosok, hogy meghozzák a kedvét párjához. A terv bevált:  a pandák „összebújtak”. Arról egyelőre nincs hír, hogy együttlétük mennyire volt sikeres.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik