Élet-Stílus

Ki mondta, hogy a csapatépítés unalmas? (X)

Szeretné, ha a kollégáival töltött idő része lenne a felejthetetlen élményeinek?

Kalandozások a Hungaroringen

A magyar autósport bölcsőjének tartott Hungaroring az aszfaltcsíkon zajló izgalmas versenyeken túl számos lehetőséget kínál egyéneknek és cégeknek egyaránt. A pálya közepén található erdő egy fantasztikus Off-road pályát rejt magába, míg éppen 15 éve adták át az ország jelenleg is legmodernebbnek tartott Vezetéstechnikai Centrumát. Nemcsak a biztonságos és balesetmentes közlekedés elősegítését célzó kurzusokat ajánlja mindkettő az érdeklődőknek, hanem csapatépítés céljából fél-, és egész napos programokat is kínál cégek, vállalatok számára.

Off-road

Az Off-road pályán a vendégek érkezését követően rövid program eligazítást tartanak az instruktorok, majd ezután csapatokra osztják a vendégeket. Mindegyik csapat kap programsegítőket, térképet és a feladatok megoldásához szükséges eszközöket.

A csapatoknak gyalogszerrel, a térkép segítségével, előre meghatározott sorrendben kell megtalálni a különböző pontokat az erdő mélyén, és a Hungaroring különböző területein, ahol érdekes feladatatok várnak a csapatokra. A játékosoknak különböző feltételek alapján pontozzuk. Az egyik helyen a stopperóra ellen fognak harcolni, a másik helyen magát a feladatot kell megoldaniuk, különben nem indulhatnak tovább a következő ponthoz.

A vezetéstechnikai pályánkon nyílik lehetőség megtapasztalni azt, hogy milyen akadályokkal találhatja magát szembe az utazó, ha letér az aszfaltozott utakról. Meredek emelkedők, nagy oldaldőlésű fal, vizesárok, amelyek bármikor problémát jelenthetnek, ha nem rendelkezik a kellő felkészültséggel. Vendégeink saját maguk vezethetik a terepjárókat, azonban tapasztalt instruktorok segítik a program biztonságos megvalósítását. Van olyan programunk is, amikor a vendégek bekötött szemmel vezetnek. A sofőr szemkötőt kap, míg az anyós ülésen ülő társa navigálja őt. Nagyon érdekes megtapasztalni, hogy változik a tér érzékelése, amikor elvesztjük legfontosabb érzékszervünket, illetve, hogy hogyan bízunk meg társunkban.

Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum

A centrum négy tanpályáján a balesetmentes vezetéshez elengedhetetlen gyakorlati képzés mellett valamennyi pálya alkalmas ügyességi vetélkedők megrendezésére, ahol mindenki bebizonyíthatja, ki az igazi legény a volán mögött. Három pálya összekapcsolásával komoly összpontosítást igénylő feladatsort is össze lehet állítani – szlalom időre, fékezés a tükörjeget imitáló műgyantán, vízakadály kerülgetése, rántópad stb. –, azaz kifejezetten alkalmas csapatversenyek megrendezésére, ugyanakkor mindenki fejlesztheti saját vezetői tudását.

Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft.
2146 Mogyoród, Pf. 49.
Tel/Fax: 28/441-951/961
www.tanpalya.hu

Csapatépítés városnézés közben?

Egy izgalmas, testet-szellemet megmozgató játék közben városnézés? Az Advencityvel mindez egyszerre lehetséges. Egy okostelefonnal a kezében fejtse meg, milyen titkot rejtenek a régi utcák, épületek, kapualjak és élje át az élményszerű városnézés izgalmát!

A legkorszerűbb GPS-es technológiára épülő telefonos Advencity alkalmazás egyedi, különleges, mely egyének, illetve csapatok számára is vonzóvá teszi a városban barangolást. A játékok tetszőlegesen adaptálhatóak, az Advencity egyre bővülő kínálatában újabb és újabb helyszínek és kalandok érhetőek el, íme néhány mintajáték:

Budapesten „az eltűnt professzor” felkutatása a belvárosi egyetemek környékére, az V., VIII. és IX. kerület felújított részeihez, valamint a VIII. kerület palotanegyedébe kalauzol el minket. A játék magával ragadó izgalmai mellett érdemes megcsodálni a XIX. század második felének épületeit, a korabeli néven „Mágnásfertály”-ként emlegetett területen.

Sopron forgalomcsillapított belvárosában középkori eredetű házak, barokkos-rokokós paloták várják a „kékfrankos legendáját” megoldani kívánó játékosokat.

„A Bikavér titka” mind Egerben, mind Szekszárdon játszható, mivel mindkét borvidék jogosult a Bikavér cuvée bor készítésére. A játékosok a helyi borokhoz kapcsolódó rejtély felderítésén keresztül ismerhetik meg a városok nevezetességeit. És mi más lenne a rejtély megoldásának jutalma, mint egy borvacsora, a játékban már felderített helyszínen.

Borkedvelők számára az Advencity Wine & Games tematikus programcsomag a városfelfedezést borkóstolóval egybekötve kínálja, így kellemes csapatépítő céges hétvégi program is kialakítható, és a bortúrának a közös játékélmény ad keretet.

Ha már adott helyszínen otthonosan mozgunk, vagy saját terepen a csapatépítés az elsődleges cél, akkor a „kapj el, ha tudsz” játék is választható a kínálatból. Az okostelefonnal felszerelt játékosok klasszikusan betörők és rendőrök csoportjában egymás ellen, csapaton belül egymással együttműködve oldják meg a feladatokat.

Ugye kedvet kapott egy városi játékra? Ide kattintva érheti el az Advencity csapatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik