Élet-Stílus

Ezért ne hagyd bedugva a hajvasalót

Hőszabályozás ide vagy oda, a komolytalan külső egy igazi fenevadat takar.

Mindössze néhány perc alatt 200 fokosra hevül, aminek kifejezetten örülünk, ha a tincseinkről van szó, de nem örülünk, ha a lakásunk padlójáról.

Mert tegyük a szívünkre a kezünket, a hajvasaló készülődés közben valahogy mindig a padlón végzi. Ha pedig nagyon sietünk, akkor ott is marad. Bedugva. Ahogy történt azzal a brit nővel is, aki készülődés után a londoni lakásának fapadlóján felejtette a készüléket.

Néhány óra múlva már a tűzoltók oltották a lakásban keletkezett tüzet, ugyanis az ártalmatlannak tűnő – olykor pónikkal, tündérekkel és hercegnőkkel díszített –, bedugva felejtett hajvasaló szép lassan átette magát a tűzbiztos textilen, majd lángra lobbantotta a már nem annyira tűzbiztos padlót.


Forrás: London Fire Brigade

A hajvasaló egyébként nem csak az emberi feledékenység miatt potenciális veszélyforrás. Az orvosok is aggodalmukat fejezik ki a kisgyerekek számára is könnyen hozzáférhető eszközök miatt, amelyek egyre gyakrabban okoznak súlyos és maradandó égési sérüléseket nemcsak tinédzsereknél és fiatal felnőtteknél, hanem kiskorúaknál is, akik a szakemberek véleménye szerint egyértelműen játékszernek tekintik a színes eszközöket.

Nem csoda, hogy Nagy-Britanniában tavaly decemberben az egyik üzletlánc leállította a kifejezetten gyerekeknek szánt hajvasalók értékesítését, de a legnagyobb áruházláncok – mint az Argos, a Tesco és az Asda – is eltávolította a polcokról ezeket a termékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik