Élet-Stílus

Ez az olaj tud valamit!

A bőröm ilyenkor télen maga a katasztrófa: kiszárad, berepedezik. Ezért aztán szívesen próbálok ki minden újdonságot, amivel megszépíthetem...

Egy hete tesztelem a Garnier Body bőrszépítő olaját és le vagyok nyűgözve. Praktikus csomagolása mindenképp segítség a használatban, ugyanis könnyedén rá lehet fújni a testre, nem kell öntögetni. Nagyon kevés kell az argán-, makadámdió-, mandula- és rózsaolajjal gazdagított csodából. Mindenki ismeri ezeknek az olajfajtáknak a jótékony hatását, de lássunk azért egy rövid ismertetőt.

Az argánfa csonthéjas termésének magjaiból hidegen sajtolással kinyert olaj az argánolaj. Az argánfa a föld egyik legidősebb fafajtája. A világon egyedül Marokkó délnyugati részén él, ellentmondva a sivatag törvényeinek. Illatos olaja Marokkó folyékony aranyának számít, mivel a betegségek megelőzésére és kezelésére szolgál, valóságos életelixírként.

A makadámdió (Macadamia ternifolia) Ausztráliában élő csonthéjas termésű fa, termésének belseje tápláló olajokban rendkívül gazdag. Bőrtápláló tulajdonsága mellett gyulladáscsökkentő, bőrvörösség-mérséklő hatása is van. Éppen ezért eredményesen használható horzsolások gyógyulásának felgyorsítására és terhességi csíkok eltüntetésére

A másik két olajnak is hasonló jó tulajdonságai vannak, így nem csoda, hogy a bőröm azóta sokkal puhább és rugalmasabb lett. Illata is kellemes, és sokáig lehet érezni. Kifogásolnivalóm csak egy akadt: bár zsíros érzet a testen tényleg nem marad, ahogy azt termék leírása ígéri, azért a tenyérre nem ajánlanám. Engem zavart az a kis csúszás, amit éreztem, amikor a tenyeremet is bekentem vele, és persze a nadrágom is megsínylette. De ez a legkevesebb, a víz csodákra képes.

Mindent összevetve tehát mondhatjuk, hogy ez a termékcsalád nemcsak a Garnier-rajongóknak egy újabb kipróbálni való, hanem akiknek ezek az olajok eddig túl zsírosak voltak, most ők is bátran használgathatják már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik