Élet-Stílus

Ő a legjobban öltözött politikus

david cameron (david cameron, )
david cameron (david cameron, )

David Cameron brit miniszterelnök vitte el a pálmát, Obama csak a 6. helyen végzett.

David Cameron brit miniszterelnököt választotta a legjobban öltözött politikusnak a Vanity Fair című társasági magazin. Laura Chinchilla Costa Rica-i elnök lett a 2., míg a 3. helyet Mark Rutte holland kormányfő érdemelte ki.

A 4. helyre Sonia Gandhit sorolták, míg az 5. Barack Obama. A 6. helyet érdemelte ki Kamla Persad-Bissessar, Trinidad és Tobago miniszterelnöke, akit Werner Faymann osztrák kancellár követ a 7. helyen. A 8. Joyce Banda malawi elnök, a 9. pedig Mexikó néhány hónapja hivatalba lépett elnöke, Enrique Pena Nieto. A tizes listát Ólafur Ragnar Grimsson izlandi elnök zárja.

Kék és zöld a befutó

Cameron méretre szabott, de nem az éppen aktuális legfrissebb divatot hajszoló öltönyeiről ismert. Előszeretettel visel égszínkék, lila és “vadászzöld” nyakkendőket, szemben az amerikai politikusokkal, akik a kék és a vörös nyakkendőket részesítik előnyben. Míg politikája konzervatív, öltözködési stílusa progresszív – jellemezte őt a magazin.

Costa Rica első női elnöke beiktatására fehér együttest választott, az azóta eltelt három évben azonban változatos színű ruhákban lehetett látni. Előszeretettel visel kéket és zöldet drágakőárnyalatokban”. A lap külön kiemelte a politikus előnyös frizuráját.


Az első
Fotó: AFP / Paul Rogers

Pierce Brosnan színészhez hasonlította Mark Ruttét a lap, amely nemcsak a holland miniszterelnök öltönyeinek szabóját, hanem optikusát is dicsérte, Rutte ugyanis szemüveges. Sonia Gandhival kapcsolatban aprólékosan kidolgozott, jellemzően burgundi és amarántvörös szárijait emelte ki a magazin.

Hajkorona=névjegy

Noha Barack Obama megjelenését sokszor háttérbe szorítja felesége, Michelle világszerte kedvelt öltözködési stílusa, az amerikai elnök mindent ki tud hozni egy öltönyből, amit csak lehet – írta a Vanity Fair. Obama amúgy a chicagói Hartmarx márka híve.

Merész választásaiért és ruháinak bátor színösszeállításaiért dicsérte a lap Trinidad és Tobago első női kormányfőjét, míg Werner Faymann osztrák kancellárt épp klasszikus stílusa miatt sorolta az első tízbe. A miniszterelnök sötét öltönyöket, fehér vagy világoskék ingeket és vékonycsíkos nyakkendőket visel, de megjelenésében nem is annyira ruhái, hanem a haja a meghatározó. Sűrű, őszes haja tökéletes, hasonlóval csak férfiaknak szánt hajfestékek dobozain találkozni – áradozott a Vanity Fair. “Néha egy öltöny csak egy öltöny, de a hajkorona egy 52 éves férfi fején mindig névjegy” – vélekedett a magazin.

A “kalapos”

A Forbes magazin Afrika legbefolyásosabb nőjének választotta, Joyce Banda malawi elnök ugyanakkor a legderűsebben öltözködő politikus címére is igényt tarthat a Vanity Fair szerint. Kollekciójában virágos, mintás, élénk színű ruhák vannak, melléjük pedig díszes kalapok dukálnak.


A második
Fotó: AFP / Ed Jones

Nietót egyenesen filmsztárokhoz méltónak találta a folyóirat. “Úgy is néz ki és úgy is öltözik” – írta. És úgy is házasodik: feltűnő megjelenésű felesége ugyanis egy korábbi televíziós színésznő, Angélica Rivera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik