Élet-Stílus

Még mindig a rántott hús a nyerő

rantott-hus(1)(960x640)(1).jpg (rántott hús, )
rantott-hus(1)(960x640)(1).jpg (rántott hús, )

Kiderült, mely fogások kerülnek a legsűrűbben a magyar családok asztalára.

A leggyakrabban tálalt ételek között az élen a sült burgonya áll 91 százalékkal, melyet a rántott hús és a rántott hal, illetve a sült csirke és a sült hal követ (90 százalékkal) – mutatott rá a GFK által végzett közvéleménykutatás. A listára olyan ételek is felkerültek, mint a tészta (89 százalék), a pörkölt, a tojásrántotta és tükörtojás (88 százalék), a rizs (86 százalék), főzelékek (85 százalékok), valamint a babgulyás és gulyásleves (85 százalék). Hurkát és kolbászt csupán a megkérdezettek fele készít rendszeresen.

A felmérésből kiderült, hogy a háziasszonyok több mint háromnegyede a mai napig friss burgonyából készíti a sült krumplit, melyet a többség (90 százalék) hagyományos módon, bő olajban süt ki a családjának.

Ami az olaj újrafelhasználását illeti, a panírozott ételek esetében leggyakoribb az egyszeri újrafelhasználás (35 százalék), a háziasszonyok egyharmada soha nem süt benne még egyszer. Ezzel szemben, a panírozatlan ételek elkészítésekor a megkérdezettek 18 százaléka nem használja újra az olajat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik