Élet-Stílus

Magyar gyorsétterem hódít Kanadában

Aki egyszer betéved a The Lunch Boxba, többet nem akar más étteremben enni.

Bár a The Lunch Box, vagyis a magyar gyorsétterem még nagyon új, hiszen november végén nyílt Lakeview-ban, máris óriási siker. „Mindennap egyre többen és többen jönnek – meséli Cseke Sarolta, aki egy személyben tulajdonos, vezető szakács és edénymosogató. – Aki egyszer valamiért betévedt hozzánk, többet nem akar más étteremben enni.”

Sarolta és férje 2004-ben érkeztek Kanadába, egy kis magyar faluból vándoroltak ki, mint mesélik, egy jobb élet reményében. „Ha bevándorló vagy, a boldogulás egyik legfontosabb feltétele, hogy kapcsolatot találj az új országoddal – mondja Sarolta. – Igazi gyökereket szeretnék itt, magamnak és a családomnak is.”


A rántott húst is nagyon szeretik – Forrás: mississauga.com

Sarolta úgy döntött, hogy az étterem lesz az a gyökér, ami új hazájához köti majd, és ebben családja maximálisan támogatta. Kibérelt egy helyiséget, amit soha azt megelőzően nem használtak még étteremként, szóval teljesen fel kellett újítaniuk. Szerencsére a férje építőiparban dolgozik, így saját maguk csinálták a csempézést, a festést, majdnem mindent.

Azt, hogy az étterem milyen jellegű ételeket szolgál majd fel, már az első pillanattól tudták: gyorsételeket, magyaros stílusban. Ezek persze igényelnek némi előkészületet, de napközben már gyorsan megvannak, és ami a legfontosabb, frissen készülnek. A napi menüben rendszeresen szerepel a paprikás csirke, a rántott hús és a pörkölt is, amit Sarolta minden alkalommal nokedlivel szervíroz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik