Élet-Stílus

Bedöntheti a párkapcsolatot a gyakori önkielégítés

Vajon megfér-e egy párkapcsolatban a túlzott maszturbáció? Egy amerikai gyógyintézet szakorvosai szerint emiatt akár véget is érhet egy kapcsolat.

Egy friss amerikai felmérés, amelynek során 110 – 21 és 35 év közötti – férfit és nőt kérdeztek ki a maszturbációs szokásaikról, arra derített fényt, hogy a túlzott mértékű öncirógatás komoly párkapcsolati problémákkal járhat.

A megkérdezettek 79,6 százaléka naponta legalább kétszer, 15,2 százalékuk 3-5 alkalommal, 3,8 százalékuk 6-10 alkalommal, míg 1,4 százalékuk 10-nél több alkalommal nyúl magához. Mint a közvéleménykutatásból kiderül, a felmérésben részt vevő fiatalok 45,4 százaléka vélte úgy, hogy a rendszeres “masztizás” komoly problémákat eredményezhet a párkapcsolatban.

A dél-kaliforniai Morningside Recovery gyógyintézményben, ahol maszturbációfüggőket is kezelnek, a szakorvosok állítják, ha valaki naponta legalább háromszor nyúl magához, önmagában még nem jelent problémát, hiszen az öncirógatás élvezetes, ám amikor már tévé- vagy internetfüggőséggel (pl. rendszeresen tölt le pornóoldalakat, illetve felnőttfilmeket néz) párosul, akkor válik csak komolyabbá.

A gyógyintézmény szakemberei arra figyelmeztetnek, hogy könnyen a párkapcsolat rovására mehet a túlzásba vitt „egyszemélyes élvezés”, hiszen ha a páros egyik tagja sokkal jobban érdeklődik a maszturbáció iránt, mint a partnerével való szex iránt, akkor könnyen befellegezhet a közös életnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik