Élet-Stílus

10 döbbenetes szextörvény

Van olyan ország, ahol a változatos szexuális életet tiltják, és olyan is, ahol a segédeszközök számát szabályozza a törvény.

A szokatlan, esetenként bizarr törvényeket tanulmányozva azt már az elején elmondhatjuk, hogy a legtöbb furcsaságra az Egyesült Államokban bukkanni. Nekik ugyanis államonként egész kis gyűjteményük van azokról az – olykor – elvetemült szabályokról, amik a szexuális életükbe szólnak bele. Most ezeket szedtük össze, kiegészítve néhány más ország bizarr szabályozásával.

1. Vagy misszionárius, vagy semmi

Nincsenek könnyű helyzetben az Egyesült Államok katonái és most kivételesen nem az éles helyzetek miatt. Az életükre vonatkozó szigorú szabályok ugyanis úgy tűnik sokkal messzebbre érnek, mint az bárki gondolta volna. Konkrétan a hálószobáig is: egy rendelkezés ugyanis kijelenti, a katonák számára csak és kizárólag a misszionárius az egyetlen szexuális póz, ami elfogadható. Hogy nem csupán egy városi legendáról van szó, jól példázza, hogy maguk az érintettek is számos fórumon vitatkoznak a rendelettel.

2. Nem mindegy, milyen állat

Míg a katonák az egyhangú szexuális életre panaszkodhatnak – joggal -, addig Floridában a túlzott változatosságot büntetik. Például azokat, akik szexuális kapcsolatot alakítanak ki vagy tartanak fenn egy tarajos süllel. A rendelkezés egyébként nemcsak az állatokat óvja, de a túlzottan kíváncsi próbálkozókat is: egy tarajos süllel való óvatlan találkozás ugyanis komoly sérüléseket okozhat az állat hatalmas tüskéi miatt.

3. Miből mennyit?

Arizonában viszont valamivel enyhébb a törvény szigora. Itt csupán az egy háztartásban lévő szexuális segédeszközök számát szabályozzák: a törvény szerint egy háztartásban összesen csak egy guminő és két szexuális játékszer lehet.

4. Mi lesz a szűzlányokkal?

A következő furcsaság Washingtonhoz kapcsolódik. Az államban ugyanis szigorúan tilos szüzekkel szeretkezni, még a házasság után is. Így aztán az itt született és élő nők helyzete igencsak kilátástalan, hacsak a szüzességük elvesztésének idejére gyorsan külföldre nem távoznak, mondjuk egy rövid nászút erejéig.

5. Az életükkel játszanak

Indonéziában nem ismerik a tréfát, különösen akkor nem, ha maszturbációról van szó. A helyi fiatalokat ugyanis minden további nélkül lefejezhetik, ha azon kapják őket, hogy önkielégítést végeznek.

6. Édes bosszú?

Hongkongban ezzel szemben nem jár büntetés, ha vér folyik. Legalábbis nem akkor, ha egy megcsalt asszony bosszújáról van szó. Itt ugyanis engedik, hogy a megcsalt feleség büntetlenül eltegye láb alól a hűtlen férjet egy feltétellel: ha puszta kézzel megöli, segédeszközt ugyanis nem használhat.

7. Fizetnek, hogy ne legyenek szüzek

Guam szigete igazi paradicsom azoknak a férfiaknak, akik szeretik az érintetlen lányokat. Itt ugyanis a szüzesség hátrány, nem mehet férjhez az a lány, aki még szűz. Épp ezért a kétségbeesett szülők sokszor hajlandóak még pénzt is fizetni azoknak, akik hajlandóak elvenni a lányuk szüzességét.

8. Kettő vagy négy kerék?

Ha már furcsaság, akkor abból London sem maradhat ki: a brit fővárosban például tiltják, hogy a szerelmespárok motorkerékpáron szeretkezzenek. Csakúgy, mint Birminghamben, ahol a város kalandvágyó párjainak – sötétedés után – a templom lépcsője tiltott terület.

9. A kecske is megmarad és a bárány is

A Közel-Keleten a törvények miatt az állatok járnak jól. Itt ugyanis – muszlim szokás szerint – halálos bűnt követ el az, aki megeszi azoknak a bárányoknak és kecskéknek a húsát, amik korábban szexuális aktus részesei voltak.

10. Felesleges harmadik?

Columbiában sem aprózták el: itt törvénybe foglalták azt, hogy a nők a szüzességüket csakis és kizárólag a törvényes férjükkel veszíthetik el. Az első aktusnak ráadásul „közönség” előtt kell történnie, a férj anyjának kötelező azt végignéznie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik