Élet-Stílus

Papagája mentette meg a nagymamát

papagáj (papagáj, )
papagáj (papagáj, )

A 62 éves nőnek alvás közben bármikor leállhat a légzése.

A Skegnessben élő 62 éves Barbara Smith-Schafer évek óta alvási apnoéban szenved, ami azt jelenti, hogy alvás közben szinte bármikor kihagyhat a légzése, ami adott esetben életveszélyessé is válhat. A kimaradt levegővételek sorozata megterheli ugyanis a szívet, és olyan veszélyes állapotot idézhet elő, mint a stroke. Csakhogy a háromgyerekes nő erről sokáig nem tudott.

Barbara, mint mondja, 2009-ben észlelte először, hogy valami nincs rendben vele. Mivel a tünetek java része alvás közben történt, ezért csak az tűnt fel neki, hogy a hét papagája közül az egyik, Dominic gyakorlatilag állandóan a vállán ül, és ahogy elalszik, csipkedni kezdi. A madár, aki a nő elmondása szerint kiválóan beszél németül és angolul is, emellett utánozta a horkolását is, ami egy idő után nagyon idegesítette gazdáját.

„Arra kell gondolnom, hogy Dominic valahogy megértette, hogy ami velem alvás közben történik, az nem normális, ezért nem hagyott elaludni.” A nő néhány héttel később orvoshoz ment, ahol kiderült az alvási rendellenessége.

A papagáj egyébként nem az első állat, amelyik életmentéssel hálálta meg gazdájának a törődést. Nemrég számoltunk be arról a süket és vak tacskóról, amelyik vasárnap délutáni pihenőjét töltő gazdáját ébresztette fel csaholással, így a nő és pár hónapos gyermeke még időben el tudták hagyni az égő házukat. A tacsit egyébként az amerikai nő egy menhelyről fogadta örökbe.

Novemberben pedig arról írtunk, hogy még a terhességi teszt is képes életet menteni. Egy férfi, aki nem sokal korábban szakított barátnőjével, annak köszönhetően tudta meg, hogy rákja van, hogy viccből rápisilt a nála felejtett tesztre, ami pozitív lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik