Élet-Stílus

Terhességi teszt mentette meg az életét

terhességi teszt (pozitív terhességi teszt)
terhességi teszt (pozitív terhességi teszt)

Egy fiatal amerikai férfi viccből pisilt rá barátnője tesztjére, kiderült, hogy rákos.



A közelmúltban a Reddit nevű közösségi oldal egyik férfi felhasználója szembesült azzal, hogy egy pozitív eredmény a teszten egyáltalán nem vicc. A fiatal ugyanis jó mókának találta, hogy férfi létére rápisil volt barátnője egyik ottfelejtett terhességi tesztjére, és ezzel végül talán az életét is megmentette.

Néhány perc elteltével ugyanis legnagyobb megdöbbenésére a teszt azt mutatta, hogy terhes. A férfi annyira abszurdnak találta a helyzetet, hogy képregényt csinált az esetből és feltöltötte a közösségi oldalra, ám lájkok helyett a többi felhasználó azonnal orvoshoz küldte a férfit. No nem azért, mert várandós lenne, hanem azért, mert a férfiaknál elszíneződő teszt rákot jelezhet.

Bár elsőre vonakodott, a férfi végül beadta a derekát és elment orvoshoz, ahol nem sokkal később kiderült, hererákja van. Dr. Mark Pomerantz, onkológus, az ABC hírcsatornának elmondta, néhány rákfajta, köztük a hererák is pontosan azt a hormont, a béta hCG-t termeli, amit a nők szervezete a terhesség alatt.

Az eset ezúttal szerencsés véget ért, a daganatot ugyanis még korai stádiumban elkapták, így nem terjedt szét. A férfinak mindössze egyik heréjétől kellett megválnia.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik