Élet-Stílus

Mit nassoljunk a munkahelyen?

gyümölcs az irodában (munkahely, iroda, )
gyümölcs az irodában (munkahely, iroda, )

Vajon kivitelezhető az egészséges táplálkozás a munkahelyen is?

Gyors éhségcsillapításra a csokoládén, energiaszeleteken, édes pék- és cukrászsüteményeken kívül is van mód: gyümölcsök formájában. Arra azért ügyeljünk, hogy lehetőleg akkor fogyasszuk őket, mikor a reggelit/ebédet már gyomrunk megemésztette! A gyümölcsöket praktikusan ehetjük egészben, vagy kockákra vágva, kevés citromlében megforgatva (a barnulás elkerülése végett), illetve gyümölcssalátának elkészítve. Ebben az esetben elégedjünk meg 2-3 féle gyümölcs együttes fogyasztásával, így a könnyű és gyors emésztésnek köszönhetően nem csökken koncentrálóképességünk. Ugyanígy ropogtathatunk előre előkészített zöldség-rudacskákat is téli szezonban céklát, répát, sütőtököt, kínai kelt, szárzellert, karalábét, fekete retket, lila és fejes káposztát.

A tele has nehezen tanul…

…és dolgozik! Az antik közmondáshoz nem alaptalanul tettük hozzá a kiterjesztést. Biztosan megfigyeltük már magunkon, hogy az ebédszünetben elfogyasztott becsinált leves és a burgonyafőzelék – Stefánia vagdalt kombináció után ólmos fáradtság üli meg fejünket, és csak csökkent hatásfokkal tudunk koncentrálni – ilyenkor vánszorog az idő, és alig várjuk a munkaidőnk végét. Gyorsan bedobjuk a kávét, és a műszak leteltével erőfeszítéseinket egy kis uzsonnafalattal jutalmazzuk. Ha a szokványos nappali munkarendben dolgozunk, és munkaidőnk felére esik az ebédszünet, ismerős lehet a fenti szcenárió. Mit lehet tenni ennek elkerülése érdekében?

Ha kíváncsi, kattintson ide.

Forrás:

Mit együnk és nassoljunk a munkahelyünkön? (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik