Élet-Stílus

Megöl a szélsőséges időjárás?

szelvihar(1)(960x640)(1).jpg (szélvihar)
szelvihar(1)(960x640)(1).jpg (szélvihar)

Egy új ausztrál kutatásból az derül ki, hogy a szélsőséges hideg és meleg időszakokban nő a szívbetegség eredetű korai halálozás kockázata.

A Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes szeptemberi számában megjelent tanulmány szerint a kánikulai és a fagyos időszakokban magasabb a szívbetegséggel összefüggő halálozás gyakorisága. A kutatás vezetője, Cunrui Huang, a brisbane-i Queensland Műszaki Egyetem orvosi karának munkatársa szerint az elhízás terjedését és az éghajlatváltozást figyelembe véve az eredmény fokozott jelentőséggel bír.

“Az elhízás és az ezzel összefüggő rendellenességek, például a cukorbetegség terjedésével az emberek egyre sebezhetőbbé válnak a szélsőséges hőmérséklettel szemben” – nyilatkozta Huang. “Ez a jövőben fokozhatja a szélsőséges hőmérséklettel összefüggő egészségügyi terheket.”

A kutatók 1996 és 20004 között összevetették a Brisbane-ben mért napi hőmérsékleteket a szívbetegség következtében elveszített életévekkel ugyanebben az időszakban. Az eredmények alapján kimutatták, hogy szívbetegség következtében egymillió emberre kivetítve átlagosan 72 életév veszett el naponta szívbetegség következtében.

Ha szeretné tudni, mikor a legnagyobb az esélye a szívbetegségek kialakulásának, kattintson ide.

Forrás:

Korai halált okoz a szélsőséges időjárás? (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik