Élet-Stílus

Menüvel csábít az éttermek krémje

étterem (étterem, felszolgáló, )
étterem (étterem, felszolgáló, )

Októberben már országos program lesz az Étterem Hét, amit már harmadszor rendeznek meg. Minőségi éttermek fix és mérsékelt áron kínálják egy hétig a háromfogásos menüt.

Az Országos Étterem Hetet október 15–21. között tartják, de már szerdától le lehet foglalni a kiválasztott helyszínt és időpontot. Külföldön már hagyományai vannak a programnak, 15 országban rendezik meg az éttermi heteket. S lassan nálunk is, hiszen tavaly májusban és idén márciusban is volt hasonló, de eddig csak Budapesten.

Az októberi programba azonban a közel 70 budapesti mellett számos neves vidéki étterem is bekapcsolódott. A szervező Dinningcity.com szerint akár 100 fölé is mehet azoknak a közép- és felsőkategóriás éttermeknek a száma, ahol 3300 forintért választhatunk a különböző ínycsiklandó menük közül. Ami egyébként trendi dolog a jobb éttermekben, mint írtunk róla.

A helyeket kizárólag az interneten lehet lefoglalni, ahol étteremértékelést is találunk. A rendelési lista folyamatosan frissül, így az is látható, hol vannak még szabad helyek (zölddel jelölve). Ha valaki meggondolná magát, akkor vissza is lehet mondani a foglalást, vagy módosítani. Ez azt is jelenti, hogy nem kell csüggedni, ha azt látjuk, hogy a kiszemelt étteremben már nincs hely. Érdemes lehet később is ránézni az oldalra. Külön figyelmesség, hogy a megjegyzés rovatban a vendégek olyan különleges kéréseket is közölhetnek, mint például hogy vegetáriánusok, vagy allergiások valamire, s ezt is figyelembe veszik az ételek elkészítésénél.

Az Araz étteremben (Zara Szálloda) tartott szerdai sajtótájékoztatón jelen volt Török Gábor, a Peppers! (Marriott Szálloda) étterem vezetője. Ők nyerték meg a tavaszi étteremhéten a legjobb étterem címet. 700 vendég fordult meg akkor náluk a programon belül, s külön öröm volt számukra, hogy jóval szélesebb vendégkörnek kínálhatták fogásaikat, mint egyébként – mondta. A Bagolyvár séfje, Bernáth Dániel arról számolt be, hogy a százéves éttermet éppen most reformálják meg kívül-belül, s az éttermi héten startolnak az új menükkel. Kovács Ákostól, az Araz vezetőjétől pedig azt tudtuk meg, az eddigi két alkalommal is igen népszerű volt náluk a program.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik