Élet-Stílus

3+1 remek nyári program Budapesten

palatinus (palatinus, strand, fürdő)
palatinus (palatinus, strand, fürdő)

A hőség elől legjobb a strandra vagy a vízpartra menekülni, ám ha mégse lehet, mert a városban kell maradni, nem kell elkeseredni. Budapest nyáron is izgalmas.

Fürdők egymás hegyén-hátán

A fővárosban nem csak jobbnál jobb gyógyfürdők közül lehet válogatni, hanem strandfürdőkből is nagy a választék. Egészen rendkívüli, hogy egy nagyváros belvárosában olyan védett zöldterület legyen, mint a Margit-sziget, amely ráadásul nagy és izgalmas strandnak, a Palatinusnak is helyet ad. A sziget védettsége elfeledteti, hogy a város közepén vagyunk és körülöttünk nyüzsög az élet. Aki viszont egy kis nosztalgiára vágyik, vegye célba a Dagályt vagy a Csillaghegyi strandot. Mindkettő megér egy-egy misét. Hőségriadó esetén a legtöbb strand meghosszabbított nyitva tartással üzemel, így munka után is felkereshetőek  – ajánlja a kozelben.hu.

Kicsiknek, nagyoknak egyaránt

A Csodák Palotája elsősorban a gyerekeket várja, de felnőtteknek is szórakoztató. Az interaktív múzeumban, ahogyan a neve is sejteti, semmi sem tilos, itt mindent meg lehet tapogatni, ki lehet próbálni, fel lehet fedezni. Itt szórakozás a tanulás és mindenkinek, kicsiknek és felnőtteknek egyaránt, egyértelművé válik, hogy a fizika és a kémia rendkívül érdekes tantárgy, sőt szórakoztató tanulni. Mivel a Csodák Palotájában könnyű eltölteni egy egész napot és annyira sok az élmény, hogy nem is érdemes aznapra más programot bezsúfolni.

Időutazásra fel!

Az Iparművészeti Múzeum már az épülete miatt izgalmas. A „szép tetős” házat kívül-belül érdemes felfedezni, ráadásul ezen a nyáron a Művészet mindenkinek – A Victoria & Albert Museum, a világ első iparművészeti múzeuma kiállítás keretében London egy szelete költözött Budapestre. Az állandó kiállítások mellett ezen a nyáron látogatható időszaki kiállítás az Art deco és modernizmus – Lakásművészet Magyarországon, 1920 – 1940, amely kalandos időutazás bútorokkal és hangulatokkal, sőt a hűs kiállítótermekben a kánikula se fojtogató.

Megér egy mászást

A síremlékek felkeresése nem tartozik a legromantikusabb programok közé, azonban a Gül Baba Türbéje olyan szép, hogy érdemes megnézni. A rózsakert nyáron nem csak színes, de elképesztően illatos is, leginkább a kora esti órákban. A türbéhez meredek út vezet, de érdemes megmászni és olykor-olykor visszanézni, mert a budapesti panoráma is lenyűgöző – szól a kozelben.hu ajánlata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik