Élet-Stílus

Inkább a férfiak égetik magukat

napozás (napozik, naptej, )
napozás (napozik, naptej, )

Egyelőre alig hatnak az elmúlt évek felvilágosító kampányai, még mindig felelőtlenül napoznak a magyarok.

Az emberek fele legfeljebb akkor használ naptejet, ha már égeti nap, a férfiak harmada pedig még ekkor sem foglalkozik bőre védelmével. Ezzel szemben a nők csaknem fele kerüli a napozást a déli órákban – derül ki az egyik, nyári kellékeket gyártó cég, a Farmec felméréséből.

Úgy tűnik, még mindig rabjai vagyunk annak a tévhitnek, hogy felhős időben nem éghetünk le, hiszen a lakosság fele csak akkor használ naptejet, amikor már a bőrén érzi a nap égetését. Ugyanakkor nemcsak nyaralás alatt, hanem az utcán sétálva, munka közben is óvnunk kellene szabadon lévő bőrfelületeinket a napsugárzástól.

A válaszadók harmada lakóhelytől függetlenül a nap bármely szakaszában a napon tartózkodik, bár szintén harmaduk nyilatkozta, hogy ha teheti, kerüli a direkt napfényt. Fontos különbség viszont, hogy a nem városi lakosok egyharmada egyáltalán nem használ napvédő terméket, míg ez az állítás a Budapesten élők ötödére igaz.

A felsőfokú végzettségűek némileg tudatosabban kezelik a napozás veszélyeit, 38%-uk folyamatosan használ napvédő termékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik