Élet-Stílus

A nagy melegben gyilkos lehet az alkohol

Mást sem hallunk, minthogy a hőségben sok folyadékot kell fogyasztani. Na de nem mindegy, hogy mit!

Itt az újabb hőségriadó. Ezen a nyáron már a harmadik. De nem lehet elégszer elmondani, mire kell figyelni ahhoz, hogy átvészelhessük ezeket a napokat. Az extrém meleg rendkívül leterheli a szervezetünket. A gyerekekét, az idősekét és a krónikus betegségben szenvedőkét még inkább.

Sok folyadék, sok folyadék, sok folyadék! Igen, de koránt sem mindegy mit fogyasztunk. Az ásványvíz a legjobb, a cukros üdítőket energiaitalokat jobb kerülni. A tea és a kávé vízhajtó hatású, ezért ne felejtsük el ezt vízzel pótolni. De ami ennél is sokkal rosszabb, az az alkohol. A szakemberek szerint ez egyenes tilos. Az alkohol élettani hatásai ugyanis a nagy melegben fokozódnak, felgyorsulnak, és ez akár végzetes is lehet. főleg ha illető nem is táplálkozott kielégítően.

Az alkohol is vízhajtó, így kiszáradás kockázata állhat fent.  Ezért mindenkit kér az Országos Mentőszolgálat, hogy például a strandokon ne engedjenek a hideg fröccs vagy sör csábításának, inkább igyanak házilag készített limonádét, citrommal, narancskarikával és mézzel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik