Élet-Stílus

Egyre durvább betegek a pszichiátriákon

Tűrőképességünk határán járnak az ápolók, miközben egyre súlyosabb állapotú a pszichés betegekkel találkoznak.

Egyre gyakrabban találkoznak szélsőségesebb esetekkel a pszichiátriákon dolgozók, mint az ezredfordulón- állítja Feller Gábor, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa csütörtökön a szakdolgozók háromnapos konferenciájának megnyitója előtt, melyen közel kettőszáz ötvenen vettek részt.

Az immár tizenharmadik alkalommal megrendezett tanácskozáson, Feller Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy fel kell készíteniük a munkatársaknak, hogy egyre több az agresszív magatartású ember.  Ennek pedig az egyik oka az, hogy a páciensek egyre nagyobb elvárásokkal érkeznek hozzájuk.

A háttérben továbbá ott van az  egzisztenciális probléma, az elidősödés, és az, hogy egyre nehezebben alkalmazkodnak az emberek a társadalmi változásokhoz.

“A határon vagyunk, nem csupán egyes szakterületeken, hanem az egész rendszerben probléma mutatkozik az utánpótlásban. Ennek egyik oka a nyugatra vándorlás, ezen csak a rendszer egészének a megváltoztatásával lehet segíteni” – mondta el a szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik