Élet-Stílus

Óvatosan a kínai ételekkel!

A nemzetközi ételek közül először érkezett meg hozzánk, mégis érdemes velük óvatosnak lenni.

Az ázsiai konyhában sok egészséges alapanyag feltűnik: a fehér rizs helyett például barna rizst használnak, a tavaszi tekercs kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tojástekercs, és az ételekhez sok zöldséget használnak. Azonban az elkészítés módjának köszönhetően – sokszor használnak kész alapanyagokat, mártásokat- sok rejtett zsírt tartalmaznak, így az ételek kétszer, háromszor több kalóriával is bírhatnak.

A homárszósz nem is olyan rossz

A homárszószt jellegzetes íze miatt sokan nem szeretik, pedig az egyik legalacsonyabb kalóriájú mártás, negyedcsészényi kb. 50 kalória belőle. Nincs cukorral dúsítva, az édes-savanyú mártáshoz ezt használják ízesítésként, így ebből nyugodtan ehetünk.

A rákchips egyáltalán nem könnyű előétel

A forró olajban sült rákchips elsőre egészségesnek tűnhet, de valójában nem más, mint fagyasztott rák keményítőbe forgatva és kisütve, így több mint 200 kalóriát, és 14 g zsírt tartalmaz.

Gőzölt gombócok

A gőzölt gombócok kalóriatartalma sem feltétlenül alacsony. Mindez attól függ, milyen töltelék van a belsejében. A sertéshússal töltött változat kb. 80 kalóriát jelent, zöldséggel viszont már csak 35 kalóriát. De ki tud megállni egy gombócnál? És éppen ez a probléma.

Ha szeretné tudni, még miért érdemes odafigyelni a kínai ételekre, kattintson ide.

Forrás:

Óvatosan a kínai ételekkel! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik