Élet-Stílus

Kik nyerték a lottóötöst?

Fellebbentjük a fátylat az eddigi szerencsésekről. Az ötmilliárd Sárvárra ment.

Ki ne emlékezne az újkori lottótörténelem első nagy botrányára: az Egyenleg munkatársai keresték fel a több mint 500 millióval gazdagodott családot Nyíregyháza környékén. Mert akkor még a lottóra rá lehetett írni a fogadó nevét és címét….

Ma már névtelenül játszhatunk. Mégis kiderült, hogy a hatos lottón a paksi kosárcsapat tagjai és kollégáik nyerték az akkori rekordnak számító több mint 500 millió forintot. Állítólag a nagy örömet néhányan még a sorsolás napján elmesélték ismerőseiknek. Így aztán nem lehetett véletlen, hogy még a Szerencsejáték Rt. munkatársai is a hírekből értesültek először a nyertesekről. Hogy a hírek valósnak bizonyultak, azt ma már tudjuk, hiszen a televízió is közvetítette azt a mérkőzést, amikor a csapat tagjai átvették a jelképes csekket az átutalásról. Aztán persze nyilván az igazi pénzhez is hozzájutottak.

De mi van a milliárdosokkal?

2009-ben állítólag a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai nyerték az akkori hatodik legnagyobbnak számító 2 milliárd 189 millió forintot. Itt is, csakúgy mint a paksiaknál, egyszerre sokan játszottak, hamar szárnyra is kapott a hír. Levonhatjuk a következtetést is: minél többen játszanak, minél többen tudnak róla, annál könnyebben kitalálni, ki a nyertes.

Az első budapesti milliárdos a Rákóczi útról 2001-ben adta fel a szelvényét. Sokáig találgatták: budapesti vagy vidéki lehet? Többen esküdni mertek volna rá, hogy a pályaudvar közelsége miatt csak egy átutazó lehetett. Mások tudni vélték, hogy az ott rendszeresen totózó társaság tért át a milliárdos nyeremény reményében a lottóra. Másfél hóna kellett, mire kiderült: egy nyugdíjas házaspáré a milliárd.

Felújított főtér és templom

Az eddigi legtöbbet fizető ötöst Sárváron adták fel. Az 5 milliárd 92 millió forint gazdája sokáig nem jelentkezett a nyereményéért. Akkoriban az első találgatások arról szóltak, hogy a nyertes egy külföldi, aki abban az időben Magyarországon pihent. Ma már azt is tudjuk, hogy a szerencsés nem külföldi, hanem hazánkfia volt, aki talán nem is lakik oly messze a híres sárvári lottózótól, hiszen egy a környéken lévő településnek hirtelen megszépült a temploma, újjáépült a főtere…

Miért várt, miért várnak a nyertesek oly sokáig azzal, hogy jelentkezzenek a nyereményükért? Ennek megválaszolásához érdemes néhány jelentkező gondolatait megosztani önökkel. „Ha oda kell mennem a szerencsejátékba, akkor hányadik emeletre menjek?” – kérdezte az egyik nyertes. És hogy vajon miért volt ennyire fontos neki? Kiderült, hogy attól tartott, hogy ott rögtön kilökik az ablakon, csak hogy ne kelljen kifizetni a nyereményét. De vannak kukacoskodók is: “Na, rendben van, hogy Budapestre kell utaznom, de kifizetik az útiköltségemet?

Hogyan legyünk milliárdosok?

Az első öttalálatos szelvényt Ring Sándorné adta fel. Ő családi számokkal játszott. A közel hárommilliárdot érő egyik telitalálatot a család telefonszáma adta. A körzetszámmal együtt.

Ha ezt akkor valamelyik kollégánk tudta volna, nagyon könnyen rátalált volna a településre.

De egyébként sem olyan nehéz. Aki egy kis logikával és néhány adattal rendelkezik, könnyen rálelhet a nyertes szelvény feladásának idejére, helyére. Ha kíváncsi a megoldásra nézze meg az Ötöslottó Részvételi Szabályzatának II. fejezet 1§. (8) pontját.

További részletekért kattintson a www.fortunaweb.hu oldalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik